SDA Cazin: Za modernizaciju putnih pravaca nije zaslužna vlast na čelu sa Ogreševićem

Nakon što smo na našem portalu nedavno objavili da je u gradu Cazinu potpisano 17 ugovora za modernizaciju putnih pravaca, iz SDA Cazin uputili su saopćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti.

Ovih dana društvene mreže, portali i javni servisi preplavljeni su informacijama i prilozima kako je u gradu Cazinu potpisano 17 ugovora za modernizaciju putnih pravaca. Vlast na čelu sa Ogreševićem vješto obmanjuje javnost i građane, te prikriva istinu da je u pomenute putne pravce zahvaljujući gospodinu Rošiću, Handanagiću i Hušiću iz budžeta kantona u 2018. godini uplaćeno 335.000 KM.

Također je istina da su sredstva iz budžeta kantona obezbjeđena i za druge projekte koji nisu u ovih 17 ugovora. 

Isto tako se mora reći da bi bilo još sredstava za putne pravce da povjerenici MZ nisu blokirali realizaciju istih iz političkih razloga. Ovo nije nikakva novost, Ogrešević već deset godina putem lokalnih medija prikriva milionske iznose koji su uloženi u Grad Cazin sa viših nivoa vlasti i prikazuje ih isključivo kao sredstva grada Cazina.

Na ovakav nemoralan i krajnje nekorektan način konstantno obmanjuje građane i širi priču o zapostavljenosti Cazina od strane viših nivoa vlasti. 

Mi ćemo se i dalje truditi i boriti da obezbjedimo sredstva za projekte u gradu Cazinu i iste prezentirati na terenu, a građani će prepoznati istinu kao i u ovom slučaju gdje su potpisani ugovori kao sto su put Rujnica - Bukovica, Gradina- Memića brdo, Debeljak, Samardžići, Donji Lulići-Macanovići, Ponjevići- Hašići, Pjanići prema igralištu , Tržac - Urga, itd
., stoji u saopćenju.

Image