A SDA: Ima li kraja Rošićevim marifetlucima oko izbora komesara USK?

Press služba A SDA uputila je javnu reakciju na situaciju oko izbora komesara, a njihovo pismo u cijelosti prenosimo:

Iako se bezbjednosna situacija iz dana u dan usložnjava, ni dalje se ne vidi rjesšenje problema u vezi sa izborom komesara USK, što je već nekoliko mjeseci tema za poligon političkih razračunavanja.

A SDA je u nekoliko navrata reagirala i tražila rješenje ovog problema, ali se aktuelna vlada na čelu sa Huseinom Rošićem oglušila o naše reakcije i sve više zapetljavala u koloplet svojih marifetluka i novih situacija koje ne donose rješenje, nego i dalje idu u tom smjeru.

Stoga još jednom upozoravamo na složenost situacije i migrantsku krizu u USK kao mogući problem za koji se neće iznaći adekvatno rješenje.Pozivanje na ostavke premijera  Rošića i ministara u čijoj nadležnosti se traži ključ rješenja, nije ništa novo, jer smo to već činili.Ali, ovo reagovanje A SDA bi morali shvatiti kao ozbiljno podsjećanje na aktuelnu problematiku oko izbora komesara i u što kraćem roku da USK dobije komesara, koji bi se odgovorno uhvatio u koštac sa mogućim problemima. 

Odnosno preventivno djelovao u skladu sa svojim nadležnostima, da do problema ne dođe i da predstojeće izbore dočekamo u ambijentu adekvatnom za taj čin i po volji svih građana USK.

Navodi se u saopćenju press službe Kantonalnog odbora A SDA