SDA predala kandidatske liste CIK-u: Imamo visoka očekivanja

sda
Stranka demokratske akcije (SDA) danas je Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine (CIK BiH) predala kandidatske liste za predstojeće izbore u našoj zemlji.

 

Kako su danas kazali predstavnici vladajuće političke stranke u našoj zemlji, uprkos ujedinjenosti opozicije sigurni su da će u najmanju ruku zadržati vlast u već osvojenim lokalnim zajednicama.

"SDA je predala kandidatske liste. Imamo 58 kandidatura za načelnike i gradonačelnike. Pored samostalnog nastupa, SDA nastupa i u koalicijama. Primjerice, u Srebrenici je kandidat SDA kojeg su podržale probosanske stranke, a također smo podržali i nezavisnog kandidata za načelnika Stoca", poručio je Halid Genjac.

Što se tiče kandidata za načelnike u Sarajevu, on je potvrdio da su imena koja kruže u medijima kandidati za popunjavanje mjesta u izvršnoj vlasti.

"Imamo visoka očekivanja. Tačnije, smatramo da ćemo zadržati već osvojene lokalne zajednice uz dodatna dva ili tri načelnička mjesta. Mnogi nam zamjere stvaranje određenih koalicija i imali smo problema pri ostvarivanju saradnji, ali morate znate da pri spajanju koalicija jedina stvar kojima se svi vode jeste politički interes", naveo je Genjac.