A-SDA presuđenog političara za korupciju ipak imenovala za direktora

Potpuno je nejasno i simptomatično zašto Radeljaš negira da ga je stranka Nermina Ogreševića predložila za direktora

Kadrovska komisija Kantonalnog odbora Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) u Goraždu zvanično je predložila Eseda Radeljaša presuđenog političara za korupciju na poziciju direktora Direkcije za ceste BPK Goražde.

Iako je ovaj kontroverzni političar danas u izjavi za "Avaz" demantirao takve tvrdnje, dokument koji je procurio u javnost dokazuje da je Radeljaš ipak zvanično predložen kao kadrovsko rješenje za visoku kantonalnu poziciju stranke na čijem je čelu Nermin Ogrešević. 

Dokument odluke kadrovske komisije A-SDA kojim se Radeljaš predlaže na poziciju direktora Direkcije za ceste BPK Goražde potpisao je prije nekoliko dana predsjednik Kadrovske komisije Avdo Mirvić.

Iako postoji zvaničan dokument, potpuno je nejasno i simptomatično zašto je Radeljaš demantirao navode da je trebao postati, iako zvanično presuđen, visoki funkcioner u Goraždu.

Podsjetimo, Radeljaš je za "Avaz" kazao:

- Nije mi jasno kako to mogu nuditi jer moja stranka nije u vlasti i nema nikakvo učešće u tome Kantonu. Ja sam danas istraživao ko je tu informaciju mogao plasirati u javnost. Neko se očigledno igra sa ozbiljnim stvarima. Kada saznam ko je iznio tu bljuvotinu protiv njega ću podnijeti krivičnu prijavu – kazao nam je Radeljaš.

Image

 

 

Izvor: AVAZ