Home

SDP BiH: Na svečanoj akademiji u Banja Luci SDP BiH obilježava 108. godina postojanja

23 Jun

SDP BiH: Na svečanoj akademiji u Banja Luci SDP BiH obilježava 108. godina postojanja

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH najavljeno je održavanje Svečane akademije povodom obilježavanja 108. godina od nastanka SDP BiH, koja će se 29. juna održati u Narodnom pozorištu u Banja Luci.

Ovaj događaj je kontinuitet rada i djelovanja SDP-a na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine, koji tokom godina svog postojanja nije odustao od borbe za radnička, građanska, ekonomska i ljudska prava svih stanovnika naše države.

Članovi Predsjedništva su podržali poduzimanje daljih mjera na približavanju ljevice u BiH. Izraženo je uvjerenje da zajednički nastup ljevice ujedno znači i izvjesniju izbornu pobjedu nad nacionalističkim strankama. Na sjednici su članovi informisani o sastanku delegacija SDP-a i Demokratske fronte, na kojem su dogovoreni dalji koraci zajedničkog djelovanja.

Nedavno izlaganje predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića pred poslanicima Evropskog parlamenta u Briselu, koji je u svom izlaganju BiH, maltene, uporedio sa Švicarskom, članovi Predsjedništva smatraju samo još jednim dokazom kako aktuelna vlast živi van okvira bh. stvarnosti. Očigledno je kako kadrovi SDA nastavljaju promovirati obećanja bez pokrića i nevidljive infrastrukturalne projekte, čime žele da građani vjeruju njima, a ne svojim očima.

Osuđen je i nedavni istup Dragana Čovića na konferenciji o naslijeđu Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju. Njegov pokušaj političke zloupotrebe skupa i dijeljenja lekcija o tome kako bi i kome Međunarodni sud za ratne zločine trebao suditi predstavlja diplomatski skandal i sramotu za BiH i njene građane.

Čovićeva odbrana udruženog zločinačkog pothvata poduzetog protiv stanovništva države, koju i sam formalno predstavlja, najbolje oslikava anticivilizacijsku prirodu politike HDZ-a BiH.

Predsjedništvo SDP BiH je iskazalo uvjerenje da će uskoro doći vrijeme kada će i domaće pravosudne institucije procesuirati vođe nacionalističkih stranaka koji provode poslijeratni udruženi zločinački pothvat pljačkanja i siromašenja građana i rasparčavanja države BiH.

sdp bih

 

(Izvor:SDP BiH)

 

 

 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top