Poručeno sa skupa SDP BiH: Povećat ćemo najnižu penziju u cijeloj BiH

Na predizbornom skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Žepču, građanima je poručeno kako nezaposlenost, nepravda, zapuštenost obrazovnih i zdravstvenih institucija, bahatost i neodgovornost lidera aktuelne vlasti predstavljaju najvažnije probleme sa kojim će se SDP boriti u narednom periodu.

Govornici su podsjetili kako je SDP upravo danas najavio pokretanje zakonske procedure za povećanje minimalne plate, koja će se uskoro naći u Parlamentu Federacije BiH, ali i u Narodnoj skupštini RS.

Građanima su se obratili Mirko Trifunović, Jasminko Kapić, Senaid Begić, Zukan Helez, Draško Aćimović i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, uz poruku da će poboljšanje i unapređenje privrede podstaknuti ekonomski rast i bolje uslove za sve ostalo, ali da je za promjenu potrebna podrška građana nastojanjima SDP-a da promijeni trenutno stanje beznađa.

Jasminko Kapić, nosilac liste SDP BiH za SKupštinu Zeničko-dobojskog kantona je rekao kako će u Žepču pobijediti istina, a to je pobjeda SDP BiH.

„Žepče ima dva neprijatelja, dvije nacionalističke partije koji rade protiv građana. Ovdje se SDP jedini bori protiv tog zla, jer su svi ostali bili dio vlasti i odgovaraju za ovo katastrofalno stanje“, rekao je Kapić.

Senaid Begić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH je rekao kako će SDP u narednih dvadeset dana samo završiti posao koji je radio protekle tri godine na terenu, te da će pobjeda SDP-a značiti odlazak vlasti koja je radila protiv građana.

„Stotinu miliona KM je Vlada sa Galijaševićem na čelu zadužila ZDK. Sada povećavaju plaće u zdravstvu, kao da će to potrajati. To su sve fiktivna obećanja, zbog kredita od stotinu miliona KM. Građani trebaju znati da će ova vlast ostati zapamćena kao vlast koja je najviše u historiji zadužila naš kanton“, rekao je Begić.

Potpredsjednik SDP BiH i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Zukan Helez je poručio da će se SDP obračunati sa vlasti koja ne mari za građane, penzionere, borce i ostale socijalne kategorije.

„Građani pokazuju da hoće da žive u zemlji gdje svako može biti ponosni pripadnik svog naroda, ali i u kojoj će svi biti malo više Bosanci i Hercegovci“, rekao je Nikšić te dodao da se trenutne stranke na vlasti moraju kazniti na izborima.