SDP USK gubeći Lipovaču izgubio biračko tijelo a možda i izbore

Možemo ga voljeti ili nevoljeti ali zasigurno da Hamdija Lipovača još nije rekao sve u politici. Još uvijek ima dosta onih koji ga simpatišu, a on to svojom karizmom nanovo pokazuje u SBB-u kao što je nekada u SDP-u USK.

U SBB kažu da je unio novi duh i neku novu energiju, a oni koji ga bolje poznaju tvrde da će uz to donijeti i glasove, jer Hamdo je, kako ga odmilja vole zvati Bišćani, mnogima valj'o pa mu se ne mogu lako odužiti osim da ga podrže ma gjde bio.

Stoga je vrlo zanimljivo kako je kantonalni SDP rješavajući se Lipovače, ustvari se rješio dobrog dijela glasova što bi ih moglo koštati izbora. U smilu da će vrlo teško ponoviti rezultat od prošle godine, a neki im jedva predviđaju dva zastupnika i to kažu u najboljem ishodu.

Ne može im pomoći ni SDA USK kojoj su u ovoj godini učinili par ustupaka, jer se SDA zabavila o sebi i ne može, dok joj gori pod nogama i vrućim foteljama, još plus letvati tuđe kandidate. Ova i ovakvo rasuta SDA USK za to nema snage. Možda su SDP-u nešto i obećali ali realizirati to sigurno neće, jer imaju prečeg posla a i nisu baš od riječi.

Tako će, po svemu sudeći, SDP USK pustajući Lipovaču, ispustiti da ostvari neki zadovoljavajući rezultat. A to bi opet u konačnici moglo značiti i dodatno tonjenje ove stranke nakon izbora.