SDP USK: Raste podrška građana USK!

Kantonalna organizacija SDP BiH Unsko-sanskog kantona, predstavljanje kandidata SDP BiH na listama za Opće izbore 2018. godine u ovoj izbornoj jedinici, nakon održane press-konferencije kojom je ozvaničen početak predizborne kampanje, u općinama/gradovima na području USK, nastavila je nizom promotivnih skupova.

Promotivni skup na kojem su predstavljeni kandidati i izborni program Socijaldemokratske partije – Plan 10, održan je prvo u Bihaću, 14. septembra.

Sa skupa je poručeno da se ovakav odnos politike prema građanima, a pogotovo mladim ljudima mora pod hitno mijenjati. SDP BiH zna kako to učiniti i u Planu 10 koji je nastao kao rezultat rada na terenu pretočenog u deset politika, kreiranih  upravo na osnovu stvarnih potreba građana, nudi rješenja svih problema. Sa svima vama, krećemo u borbu za opstanak i ostanak bosanskohercegovačke mladosti, za obespravljene radnike, demobilisane borce, penzionere, bolju socijalnu i zdravstvenu zaštitu, prava radnika, kvalitetniji obrazovni sistem, za zemlju za sve nas, rečeno je.

Upućen je  i poziv, ne samo razočaranima trenutnim stanjem u državi, već svim građanima, a naročito onima koji do sada nisu željeli glasati, da sedmog oktobra izađu na izbore, da daju svoj glas za bolju i drugačiju Bosnu i Hercegovinu i na taj način kazne one koji su nas doveli u ovo bezizlazno stanje.

 

Nakon toga kandidati na listama  za Skupštinu USK, Parlament FBiH i Parlamentarnu Skupštinu BiH i nosioci lista Muhidin Šertović, Albin Muslić i Enes Eminić, predstavljeni su i u Bosanskom Petrovcu, Velikoj Kladuši i  Bužimu.

Broj  okupljenih građana s neupitnom  podrškom  kandidatima Socijaldemokratske partije,  našem programu za obnovu  zemlje  i kandidatu za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, dr. Denisu Bećiroviću, u Unsko-sanskom kantonu iz dana u dan raste  čemu svjedoče i do sada održani promotivni skupovi.   

Građani su svjesni  da je oktobar 2018. godine posljednja prilika za stvaranje uslova za normalan život svakog čovjeka na svakom pedlju ove zemlje,  za ostvarenje  vizije i  plana Socijaldemokratske partije  za  građansku Bosnu i Hercegovinu, njen brži put ka ulasku u Europsku Uniju i zaustavljanje egzodusa mladih ljudi.  

Socijaldemokratska partija USK, nastavlja predstavljanja kandidata i  izbornog programa, centralnim skupovima koji će se održati u Cazinu i  Bosanskoj Krupi 22.septembra, a nakon toga,  23. septembra u Sanskom Mostu i Ključu. Skupovima će prisustvovati predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, a građanima Bosanske Krupe i Ključa obratiće se i  kandidat za Predsjedništvo BiH, dr. Denis Bećirović.