fbpx SDPBiH: Novoj Vladi KS treba dati priliku da pokažu šta i koliko mogu

SDPBiH: Novoj Vladi KS treba dati priliku da pokažu šta i koliko mogu

Home

SDPBiH: Novoj Vladi KS treba dati priliku da pokažu šta i koliko mogu

Foto: Arhiv
Socijaldemokratska partija BiH izražava uvjerenje da će nova Vlada Kantona Sarajevo provesti program i više od 300 konkretnih mjera koje su, kako navode, dogovorene prije nego su uopće počeli razgovari o kadrovskim rješenjima.

- Kao dio te Vlade, za koju smo uvjereni da će biti najuspješnija u Kantonu Sarajevo, svoj doprinos će dati i ministri iz reda SDP BiH, koji su prije nego su došli u priliku bilo šta uraditi izloženi kritikama. To će i njih i nas samo ojačati. Ovakav pritisak mora ih još više motivirati da budu među najboljim ministrima u Vladi na planu provođenja utvrđenog programa iz njihove nadležnosti - saopćeno je iz SDP-a BiH povodom, kako kažu, javnog linča kojem su izloženi kandidati te stranke za ministre u budućoj Vladi KS.

Poručuju da će sud o njihovom, kao i radu kompletne Vlade, dati građani Kantona Sarajevo, a uvjereni su kako će oni potpuno opravdati ukazano povjerenje.

- Ne dodvoravamo se nikome, ali danima se navodi kako je bitno da dođu mladi, neokaljani, pošteni, stručni ljudi, spremni da se bez predrasuda predano i odgovorno, zajedno sa svojim suradnicima, uhvate u koštac sa problemima i izazovima koji ih čekaju. E, kad smo ponudili takve, onda ih popljuju samo zato što su iz SDP-a - ustvrdili su iz ove stranke.

Ističu da su spremni i otvoreni za kritike, posebno konstruktivne te da su odlučili mladim i dokazanim ljudima i članovima SDP-a dati šansu da pokažu šta znaju. Imena kandidata su, podvlače, prošla kompletnu partijsku proceduru i dobila podršku od Kantonalne organizacije SDP Sarajevo do Predsjedništva SDP BiH. Uvjereni su da će biti ministri za ponos i SDP-u, koalicionim partnerima i premijeru Forti.

U SDP-u smatraju da za prvu ocjenu rada Vlade, pa i SDP-ovih ministara, treba sačekati prvih sto dana rada, a jedino mjerilo njihove uspješnosti je mišljenje građana, a ne bilo koga u rukovodstvu partije. Izražavaju uvjerenje da su njihovi kandidati svjesni odgovornosti, da mogu odgovoriti izazovima koji ih očekuju u nadolazećem periodu, te da će oni na najbolji način provoditi mjere koje su usvojene zajedno s njihovim koalicionim partnerima.

SDP naglašava da im je cilj provođenje reformi i za taj cilj će svi raditi te pozivaju javnost da novoj Vladi da priliku da pokažu šta i koliko mogu učiniti.

Objavio: Sat, 15/12/2018 - 18:30
Back to top