Sebija Izetbegović: Izdržat će Osman i ovo, ako Bog da, opet izaći čist od laži i kleveta

,

Povodom hapšenja bivšeg direktora OSA-e i čovjeka sa crne liste SAD Osmana Mehmedagića Osmice, na Facebooku se oglasila Sebija Izetbegović, bivša direktorica KCUS-a.

Kako ističe u svojoj prije svega zabrinutoj objavi, Mehmedagić je “pravi borac” i “junak u svakoj situaciji”.  Bivša direktorica KCUS-a je izrazila i koliko je tužna zbog hapšenja.

Osman Mehmedagić jedan je od heroja odbrane Bosne i Hercegovine. Pravi borac. Junak u svakoj situaciji koja ga je zadesila. Jednostavno hrabar čovjek.

“Težak posao mu suđen i u miru”

Težak posao mu suđen i u miru. Baš težak posao u kojemu mnogima smeta.

Nikada u našim susretima, nije spomenuo svoj posao, nikada se žalio na probleme u poslu, nikad ni o kome ružnu riječ rekao a vjerovatno svašta znao. Stabilan i pouzdan.

Nikad se požalio da ga nešto boli a znam da ga mora boljeti jer znam kakvog su nam ga donijeli u bolnicu, u julu 1992 godine kad je ranjen PAM-om, u kritično teškom stanju. Sedam sati smo operisali, pa još nekoliko operacija nakon toga.

Izdržat će Osman i ovo, ako Bog da, opet izaći čist od laži i kleveta, a lažovi i opsjenari će nastaviti da lažu i pakuju afere svakome ko im smeta jer oni polaze od sebe: lopovi misle da svi drugi kradu , lažovi misle da svi drugi lažu, vlasnici lažnih diploma svoju sramotu prebacuju na one koji su zakonski sve stekli, izdajnici se tješe da su i drugi izdajnici, oni koji prisluškuju bez naloga misle da i drugi to rade i tako u nedogled.

“Mehmedagić je junak”

Dok god bjelodano jasno i bez ikakve sumnje ne dokažu nešto drugo, Osman Mehmedagić je junak i, više puta nagrađivani policajac, dobar čovjek.

Ako slučajno dokažu da je uradio nešto loše i to ću prihvatiti, jer pravda se prihvatiti mora i svi moramo poštovati odluke suda.

Ipak, znajući njega, vjerujem da ćemo ga ponovo dočekati kao i prošli put kad smo napravili ovu fotografiju – napisala je Izetbegović na Facebooku