Sebija Izetbegović se družila s građanima i otkrila zašto je na listi SDA

Kandidatkinja Stranke demokratske akcije (SDA) na predstojećim izborima za Parlament FBiH i generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović, danas se u glavnoj gradskoj šetnici Ferhadija, družila s građanima Sarajeva i predstavila im svoju viziju za oktobarske izbore i naredni period.

Izetbegović je kazala da SDA-ov kandidat za Predsjedništvo BiH Šefik Džaferović ubjedljivo vodi te da svi kandidati stranke odlično stoje među glasačima.

"I na ovaj način se trudimo se približiti građanima, napraviti zajedničke fotografije, lično im kazati šta nudimo te po čemu je to SDA najbolja", kazala je direktorica KCUS-a.

Ona je danas poslala i poruku svim glasačima: Čim sam na listi, smatram da je SDA najbolja stranka, ima najbolje program te da je glas za Stranku demokratske akcije, glas za očuvanje BiH.

Građani su danas imali zanimljiva pitanja za Izetbegović, a jedna pacijentica ju je pitala kada može doći na operaciju koljena. 

"Kazala sam pacijentici da može doći čim se uredi ugovor o ortopedskim pomagalima kako bism omogli kupiti proteze na KCUS-u. Ovo je još jedan razlog zašto smo se danas družili s građanima - kako bismo im objasnili koja su njihova prava i koja su ovlaštenja KCUS-a. Građani bi također trebali znati da KCUS ne kupuje citostatike već da ih samo dobijemo od Federalnog zavoda zdravstva na primjenu. Ortopedska pomagala moraju biti rješena uredbom Zavoda zdravstvenog osiguranja, kako bismo mi mogli krenuti u nabavku takvih pomagala i aplicirati to na pacijentima", kazala je Izetbegović.

Ona je istaknula kako bi Zavod za osiguranje i resorno ministarstvo više trebali informirati građane o njihovim pravima i pokrenuti obavezne preventivne programe kako bi se bolesti otkrile i tretirale na vrijeme.