Sebija Izetbegović zatvorila bolovanje pa otišla na godišnji odmor

,

Smijenjena generalna direktorica KCUS-a i supruga Bakira Izetebegovića, šefa SDA, Sebija Izetbegović, još uvijek nije počela raditi na Odjelu za Ginekologiju na ovoj zdravstvenoj ustanovi, saznaje portal "Avaz"

Ranije potpisala

Izetbegović, koja je nakon smjene prihvatila ponudu, što joj je po Zakonu o radu i pripadalo, da ostane raditi na KCUS-u, mjesecima  je bila na bolovanju, o čemu smo ranije pisali.

Ona je s novom Upravom KCUS-a tada potpisala i ugovor o radu.

Međutim,  kako saznajemo, Izetbegović je nedavno zatvorila bolovanje, ali umjesto dolaska na novo radno mjestu, odlučila je uzeti cijeli godišnji odmor, što joj po zakonu i pripada.

Podsjećamo, Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) smijenio je u novembru prošle godine Sebiju Izetbegović sa pozicije direktorice najveće medicinske ustanove u Bosni i Hercegovini, čime je ona ostala i bez posljednje titule i dužnosti nakon što su joj ranije lani poništeni doktorat i magisterij iz medicinskih nauka.

Razlog za smjenu je što ne ispunjava zakonom propisane uvjete za poziciju direktorice, jer nema doktorat iz oblasti medicinskih nauka, niti je redovna profesorica Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Poništen magisterij

Ta su joj zvanja i status ukinuti nakon dugotrajnog postupka kojim je Senat Univerziteta u Sarajevu odlučio da nije na zakonit način završila postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, kojeg je upisala 1993. godine.

Slijedom te činjenice poništen joj je magisterij, a onda i doktorat, na čije stjecanje nije imala pravo