Šef Misije OSCE-a posjetio Bihać

Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać razgovarao je danas sa ambasadorom Bruce G. Bertonom, Šefom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Aktuelna migrantska kriza, rad Gradskog vijeća i planovi za narednu godinu, te saradnja sa civilnim sektorom u Bihaću bili su teme razgovora uz obostranu konstataciju da je dosadašnja saradnja OSCE-a i Grada Bihaća bila na zadovoljavajućem nivou.

„Dosadašnja saradnja sa OSCE-om u BiH bila je izuzetno dobra i tako će biti i u narednom periodu, a posebno u dijelu borbe protiv korupcije, gdje mi trenutno završavamo Akcioni plan borbe protiv korupcije. Danas smo naravno razgovarali i o aktuelnoj migrantskoj krizi i našim očekivanjima kada je u pitanju rješavanje ovog problema koji bi sa dolaskom proljeća ponovo mogao kulminirati ukoliko se nadležne državne institucije ne uključe na adekvatan način“- istakao je predsjedavajući Župa.

On je istakao da je ambasadora Bertona upoznao i sa aktivnostima Gradskog vijeća Bihać koje se prije svega ogledaju u usvajanju budžeta za 2019. godine, te stvaranju boljeg poslovnog okruženja za investitore uz konstantno poboljšanje usluga Organa uprave  prema građanima Bihaća.

„Jedna od bitnih aktivnosti jeste i transparentnost u radu i uključivanje građana u procese odlučivanja i tu smo napravili veliki pomak proteklih godina što su i prepoznali i u OSCE-u„ – naglasio je predsjedavajući Župa.