Šef vatrogasaca o požaru na Zrću: Pod kontrolom je. Pojačala je bura pa smo napetiji

lk

POŽARIŠTE na Zrću je još uvijek aktivno te još nije potvrđeno kako je izbio požar jer očevid još nije počeo. Mateo Tamarut, zapovjednik Vatrogasne zajednice Novalje, za RTL kaže da je situacija pod kontrolom. 

"Malo je zbrkano. Kao što vidite, gužva je, vjetar, vatra je prisutna, ali sve je pod kontrolom. Nema panike ni straha. Sve držimo pod kontrolom još od sedam sati. Pojačala je bura pa smo sve napetiji. Za nas najveći problem su ljudi. Moramo ih sačuvati, a iza toga domovinu.

Požar se pojavio na lokaciji između parkinga između kluba, na njega se nastavlja glamping resort. Ondje je mnogo mladih ljudi koji su nesvjesni situacije. Oni misle da je riječ o zabavi i specijalnim efektima. U evakuaciji nam je pomogla policija, klubovi su bili organizirani, sve je odrađeno u najkraćem roku. Panike nije bilo. Tek kad je počela evakuacija, partijaneri su vidjeli o čemu je riječ", rekao je Tamarut za RTL.

Vatra došla blizu automobila

Vatrogasni zapovjednik je ispričao da je situacija bila vrlo ozbiljna jer je vatra došla otprilike na šest do sedam metara od prvog reda parkiranih automobila. 

"To je bila najveća opasnost. Kad smo umirili vatru, pobjegla je od nas i počela je evakuacija", rekao zapovjednik novaljskih vatrogasaca za RTL.