Šefik Delalović, svršenik Cazinske medrese, među ovogodišnjim hadžijama

.
Jedan od hiljadu sretnika koje je Allah dž. š. počastio da budu Njegovi gosti na ovogodišnjem hadžu je i Šefik Delalović iz Prijedora, svršenik naše Medrese.

 

Šefik Delalović, sin Šefkije i Elfe Delalović.

Rođen je 19.01.1993. u Zagrebu. Do svoje osme godine odrastao je u Švedskoj, gradu Landskrona, gdje je završio 1. razred Osnovne škole. 2001.godine se vratio u Bosnu i Hercegovinu. Drugi razred je završio na Krasuljama, općina Ključ, da bi ostatak Osnovne škole odličnim uspjehom završio u Prijedoru. Kako u školi, tako i u mektebu se pokazao jako marljiv. Mektebsku pouku je pohađao kod Ahmeta ef. Rahmanovića. Na nivou MIZ Prijedora osvojio je prvo mjesto na takmičenju Općeg znanja o islamu, da bi potom osvojio i prvo mjesto na nivou Bihaćkog muftijstva u Bihaću i predstavljao Bihaćko muftijstvo na nivou Rijaseta. Svoje školovanje nastavlja u medresi “Džemaluddin ef. Čaušević” u Cazinu.

2012. godine osvojio je prvo mjesto na Takmičenju učenika medresa iz bosanskog jezika u organizaciji Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Iste godine sa odličnim uspjehom završava medresu i upisuje Fakultet islamskih nauka u Sarajevu.

Kroz medresu i fakultet svako ljeto bi obavljao ramazansku imamsku praksu u raznim džematima. 

Nakon dvije godine studiranja stigao mu je najdraži poziv i ostvarenje sna da studira u gradu Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Trenutno je završna godina na Islamskom Univerzitetu u Medini. Za ovaj grad ga vežu mnogo lijepa iskustva. Oženjen je suprugom Zejnom. Jedno od najljepših uspomena će im biti rođenje bliznakinja, Farah i Nahle. 

Također, Milostivi Allah ga je počastio da bude jedan od hiljadu hadžija u ovogodišnjem historijskom hadžu.