Sej Ramić istupio iz Pomaka: Ne mogu biti dio politike koji grad Bihać pretvara u geto

"Nisam više član POMAKA", jasno je u najnovijem Facebook statusu, u kojem je obrazložio i razloge svoje odluke, napisao Sej Ramić, profesor i gradski vijećnik.

Očito je situacija sa migrantima dovela do međustranačkih problema i neslaganja, a evo kako je gospodin Ramić detaljno objasnio svoju odluku:

- "Danas sam na Vijeću vidio šta se radi u interesu IOM-a da se dovede struja u Boriće i potvrdi Migracioni centar. Tri tačke su na Vijeću bile za Boriće! Sve za prljavi novac IOM! A ko će vratiti mir ljudima uz Boriće, uz strah, pljačku, neprespavane noći, silovanja, neprekidnu strepnju?! Nema tih novaca! Nisam više htio slušati da su migranti blagodat, turisti sa kruzera, INDUSTRIJA, da ćemo žaliti za njihovim stopama kad odu, da oni doprinose napretku grada! Ne mogu biti dio politike koji grad pretvara u Geto, samo da se izvuku novci od najvećih trgovaca ljudima na svijetu!

Sigurnost naše djece, žena u poređenju sa doniranim klupama, kantama za smeće na engleskom, sankama za snijeg... Led rasvjetom kupuju našu čast, ljubav prema ovom gradu, dok migrant vrši nuždu sa gradskog mosta ili dovikuje gimnazijalkama! Ne mogu biti dio politike koja više cijeni ilegalnog migranta bez dokumenata, nego našu djecu koja su čekala vizu godinu dana i otišla u zemlje EU.

Ne mogu više slušati da smo ksenofobi, rasisti, ako tražimo da migranti poštuju našu kulturu i budu van grada pod kontrolom. Ne mogu prihvatiti novac IOM dok nam je turizam uništen za narednih 10 godina! Ne mogu prihvatiti da neko može sjesti i plakati, a da je odgovoran za svoje građane. Bihać je bio najsigurniji grad u Evropi, a sad zatočen svjetskim kriminalcima. Ne želim da ČAST bude teška odluka! Dragi moji glasači, djelovaću nezavisno i onda mogu sebe pogledati u ogledalo, jer ću donositi odluke u ime građana. Hvala."

Image