Sejfović sproveden na “mjesto zločina”, detalji skrivanja u mlinu kod Fojnice

Home

Sejfović sproveden na “mjesto zločina”, detalji skrivanja u mlinu kod Fojnice


Uhvaćeni bjegunac Amel Sejfović sproveden je u Kazneno popravni zavod Miljacka u Sarajevu odakle je pobjegao 3. septembra uz pomoć nekoliko osoba.

Njega su u selu Buci, na putu između Visokog i Kiseljaka, u koordiniranoj akciji uhvatili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) i Federalne uprave policije (FUP).

On se prema preliminarnim podacima skrivao u jednom od napuštenih mlinova na rijeci Fojnici. Jedan mještanin Sejfovića je vidio tokom jučerašnjeg dana kako napušta jedan od mlinova koji se nalaze na lokalnom kupalištu nakon čega je alarmirao policiju.

Naoružanom Sejfoviću u bijegu i skrivanju pomogao je veći broj osoba, a njih šest već se nalazi u pritvoru. Još uvijek se traga za motoristom koji ga je sačekao nakon bijega iz KPZ Sarajevo. Motor je pronađen na Ciglanama, ali saučesnik još uvijek nije.

 

amel

 

Sejfoviću se sudi za pljačku banke na Ilidži 5. novembra 2015. godine kada je ukradeno oko 300.000 KM.

Uz Sejfovića su optuženi i Arif Hajradinović, Alma Sejfović, Nizama Beširević, Haris Hajrović, Goran Šakota, Samir Baltić, Jasmin Ibišević i Tarik Zećirović.

uhicenje

 

Oni se terete za više teških krivičnih djela i to: krivično djelo razbojništvo, krivično djelo pokušaj ubistva, teška krivična djela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine, krivično djelo pripremanje krivičnog djela te krivično djelo pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog djela.

 

(Izvor: Fokus)

 

Objavio: Pon, 11/09/2017 - 16:58

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top