Senadu Basariću koji je osumnjičenim za ubistvo nevjenčane supruge određen pritvor

Osumnjičenom za ubistvo Irme Forić pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva.

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS-a i odredio jednomjesečni pritvor 59-godišnjem Senadu Basariću, osumnjičenom da je u stanu na Dobrinji ubio nevjenčanu suprugu, 53-godišnju Irmu Forić, inače pripadnicu Granične policije BiH.

Istragu vode kantonalni tužioci Željka Tomić-Anđušić i Safet Hrapo, koji su pritvor zatražili zbog opasnosti od bjekstva, te da bi puštanje osumnjičenog na slobodu dovelo do uznemirenja javnosti.

Tijelo ubijene Irme pronašla je njena kćerka u srijedu, 18. septembra, a Basarić je uhapšen dan kasnije. On se od početka brani da je Irmu volio i da je stradala nesretnim slučajem, no istražitelji su utvrdili da je nevjenčanu suprugu ubio na naročito svirep i okrutan način. On je, naime, Irmu prvo davio, a potom je nepoznatim predmetom izudarao po glavi i tako je usmrtio.

Nakon toga je napustio stan i otišao na području Hercegovačko-neretvanskog kantona. Treći dan nakon zločina vratio se do Irmine zgrade i tada je i uhapšen. Motiv ubistva je navodno ljubomora.