fbpx Senadu Basariću koji je osumnjičenim za ubistvo nevjenčane supruge određen pritvor

Senadu Basariću koji je osumnjičenim za ubistvo nevjenčane supruge određen pritvor

Home

Senadu Basariću koji je osumnjičenim za ubistvo nevjenčane supruge određen pritvor

Osumnjičenom za ubistvo Irme Forić pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva.

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS-a i odredio jednomjesečni pritvor 59-godišnjem Senadu Basariću, osumnjičenom da je u stanu na Dobrinji ubio nevjenčanu suprugu, 53-godišnju Irmu Forić, inače pripadnicu Granične policije BiH.

Istragu vode kantonalni tužioci Željka Tomić-Anđušić i Safet Hrapo, koji su pritvor zatražili zbog opasnosti od bjekstva, te da bi puštanje osumnjičenog na slobodu dovelo do uznemirenja javnosti.

Tijelo ubijene Irme pronašla je njena kćerka u srijedu, 18. septembra, a Basarić je uhapšen dan kasnije. On se od početka brani da je Irmu volio i da je stradala nesretnim slučajem, no istražitelji su utvrdili da je nevjenčanu suprugu ubio na naročito svirep i okrutan način. On je, naime, Irmu prvo davio, a potom je nepoznatim predmetom izudarao po glavi i tako je usmrtio.

Nakon toga je napustio stan i otišao na području Hercegovačko-neretvanskog kantona. Treći dan nakon zločina vratio se do Irmine zgrade i tada je i uhapšen. Motiv ubistva je navodno ljubomora.

Objavio: Ned, 22/09/2019 - 16:16
Back to top