Šepić: Izjavom da u Srebrenici pokapaju prazne sanduke Dodik je prešao crvenu liniju

šepić

 

 

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić oštro je osudio i odbacio sramne izjave Milorada Dodika o tome da su u Srebrenici pokapali prazne sanduke i da se u tom gradu nije dogodio genocid, te zatražio od nadležnih domaćih i međunarodnih predstavika da sankcioniraju ovakvo ponašanje.

Pročitajte Šepićevu izjavu u cjelosti:

“Srebrenicu nećemo nikada zaboraviti. Ona je trajna opomena i zavjet da sve činimo kako se nikada i nikome ne bi ponovila.

Neka je vječni rahmet žrtvama genocida. Majkama i preživjelim Srebrenice dužni smo pažnju i podršku.

A vjerujem da ćemo konačno dobiti i Zakon koji će spriječiti negiranje genocida. To je minimum koji se mora napraviti da bi bili sigurniji da se nikada više i nikome Srebrenica i genocid neće ponoviti.

Zato, najnovija izjava i provokacija Dodika da u Srebrenici pokapaju prazne tabute i da u njima nema posmrtnih ostataka, uz ponovo negiranje genocida baš na ovaj dan, je crvena linija preko koje najviši predstavnici naše države, ali i prijatelji BiH izvana ne smiju šutke preći.

Nametanje Zakona o zabrani negiranja genocida mora biti ili posljednja Inzkova odluka ili prva Schmidtova ako žele iole očuvati snagu i kredibilitet na toj poziciji.”- poručio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.