Šepić nastavlja borbu protiv izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na granici BiH

Potpiši peticiju!!!

Problem potencijalne izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na granici BiH još uvijek traje, a pojačan je nakon zadnjeg sastanka delegacija Hrvatske i Slovenije koje nisu postigle dogovor da se u Sloveniji, u blizini nastanka otpada u Krškog izgradi zajedničko odlagalište za obje zemlje. Iako je bilo odredjenih reakcija i domaćih političara iz BiH i negodovanja najavom Hrvatske da bi mogla graditi ovo odlagalište na lokalitetu Trgovska Gora, u blizini granice sa BiH u Dvoru na Uni, te reakcije traju dan ili dva kad je tema aktuelna.

Jedini političar koji aktivno i konzistentno se bori i alarmira javnost, ali i domaće bh. i političare u Hrvatskoj, kao i EU je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, koji je prije 2 mjeseca pokrenuo i potpisivanje peticije protivljenja izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na granici BiH.

Peticiju su skupljali aktivisti Nezavisnog bloka po gradovima širim BiH, ali i putem internet stranice

 

Ovaj put, Šepić je snimio i promotivni video u kojem poziva gradjane da se uključe i potpišu peticiju. On upozorava na opasnost i štetu koju bi izgradnja takvog odlagališta mogla donijeti turizmu, poljoprivredi, razvoju našeg kraja, cijeloj Krajini i ovom dijelu BiH u kojem živi skoro 250 hiljada ljudi.

Pogledajte video. I naravno, potpišite peticiju.