Šepić oštro protiv najave Cikotića o vraćanju migranata u Biru: Nemojte potcjenjivati narod Krajine, nećete ga moći ponovo prevariti

.
Situacija sa migrantima u Krajini poprima sve veće razmjere, a posljednji potezi kada su migrante, nakon što su 24 sahata proveli u autobusima, izveli iz autobusa i ostavili ih pod vedrim nebom ponovo, za svaku je osudu.

U međuvremenu se ministar Cikotić povukao i najavio da bi Vijeće ministara ponovo moglo donijeti odluku da se migranti smjeste u Biru u Bihać, iako su građani i vlast u Bihaću i USK protiv toga. 

Veoma precizan i oštar komentar protivljenja ovakvom odnosu prema Krajini i Krajišnicima, iznio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, koji je čvrsto stao uz narod Krajine i u ovom pitanju. Na jučerašnjoj sjednici Parlamenta FBiH Nezavisni blok je podnio amandman da se za pomoć Krajini u rješavanju migrantske krize osigura 3 miliona KM u budžetu za 2021. godinu, ali je to parlamentarna većina odbila. Sramno je da je protiv ovakvog prijedloga amandmana glasala i većina zastupnika iz Krajine, posebno oni koji dolaze iz vladajućih stranaka. 

Pročitajte komentar Šepića, koji je napisao na svome zvaničnom FB profilu: 

“Na primjeru upravljanja migrantskom krizom i premještaja migranata iz Lipe juče i danas mogla se vidjeti sva nesposobnost državne politike, ali i licemjernost mnogih koji su ‘horski’ nastupali, zasjedali, okupljali su juče i danas i donosili odluke da migrante ne žele u svojim gradovima i kantonima. 

Puna su takvima inače usta ‘razumijevanja’ za narod Krajine, ali kad trebaju i oni preuzeti na sebe dio tereta migrantske krize, onda neka problema tamo negdje daleko, nek se Krajišnici sami s time nose. 

Sramna je i kapitulantska najava ministra Cikotića i Vijeća ministara ‘da ne bi napravili i drugima problem, neka migranata u Bihaću’. Biva, Krajišnici su naviknuti na problem i nek ga nastave nositi na svojim leđima. 

Svako može odbiti da bude dio rješenja i odbaciti od sebe problem, a samo Krajišnici na to nemaju pravo, nego se moraju s problemom nositi. Tako i u ovoj situaciji sa migrantima. 

To je nepoštena politika koja ne smije i siguran sam da neće proći. To potvrđuje i narod Krajine, koji se dostojanstveno bori za svoja prava. 

Ako ne znaju vlasti čija je to nadležnost, riješiti problem na nivou države, neka se maknu, riješiće ga drugi, koji mogu, znaju i smiju. 

Ali, nek ne potcjenjuju narod Krajine. Ima on ‘leđa’ i širine i tolerantan je, ali sve ima svoje granice. Neće ga moći ponovo varati. 

Pamti taj narod i prijatelje koji mu pruže ruku kad treba, ali i one druge, koji okrenu glavu od njega, kad mu je pružena ruka potrebna.”- napisao je Šepić na svome FB profilu. 

Podsjećamo da se građani upravo sada okupljaju pred Birom i svakim trenutkom ih je sve više i više.