Šepić podržao proteste gradjana i ponovo zatražio da država uradi svoj posao i konačno riješi migrantsku krizu u Krajini

sepic
Posljednjih dana su gradjani u Velikoj Kladuši organizirali nekoliko protesta u kojima traže reakciju i uključivanje državnih institucija u rješavanje migrantska krize u BiH, te zaštitu njihovih porodica i imovine.

 

 

Nakon što nije bilo ozbiljne reakcije i odgovora vlasti, zadnja dva dana su se gradjani organizirali i spriječavaju autobuse da dovoze nelegalne migrante u Veliku Kladušu.

Nezavisni blok je bio prva politička stranka koja se oglasila i stala uz ‘opravdane zahtjeve gradjana’, a Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka je više puta dosada komentarisao i podržao prava ljudi u Krajini na sigurnost i zaštitu svojih porodica i imovine.

 

Šepić ponovo tražio uključivanje države u rješavanje pitanja migranata

 

Pročitajte njegov posljedni istup i status sa FB:

 

“Pratim ovo što se događa u Velikoj Kladuši i moram reći da u potpunosti razumijem ove ljude koji su predugo čekali da država radi svoj posao i da ih uzme u zaštitu. Nažalost, ovo je jedini način da se trenutne vlasti natjeraju da bilo šta poduzmu jer je očigledno da će sjediti mirno dok god narod šuti i trpi.

Nažalost, aktuelna vlast saosjećanje i sabur ovoga naroda vidi kao slabost i krije se iza zakona, a nije učinili ništa da te zakone pokuša u ove dvije godine promijeniti i da zaštiti Krajišnike koji su dosad pokazali nevjerovatan nivo strpljenja, humanosti i tolerancije.

 

Zato, ponovo, po ko zna koji put pozivam nadležne da shvate ozbiljno opravdani bijes našeg naroda i da uvide da više nema vremena i prostora za demagogiju i prazna obećanja.

A s druge strane, siguran sam da će Krajišnici do kraja ostati dostojanstveni i razumni, jer ovakva vlast jedva čeka eskalaciju problema i neki belaj da za sve okrive upravo njih koji se samo bore za svoja prava i sigurnost sebe i svojih porodica i imovine.”- napisao je Šepić na svojoj FB stranici.

 

Image
fb