Šepić podsjetio na lažna obećanja vlasti o izgradnji cesta i zašto je glasao protiv akciza

232323

 

Danas je, kako su objavili mediji, potpisan ugovor za izgradnju brze ceste Lašva prema Travniku, u dužini oko pet kilometara. Izborna je godina i sve se u tim okvirima gleda i komentiraju ovakvi potezi.

 

Posebno je to na zanimljiv način uradio Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i jedan od lidera Koalicije Država koji je podsjetio na dosadašnja obećanja vezana za izgradnju cesta, kao i razloge zašto je kao zastupnik u Parlamentu BiH glasao protiv povećanja akciza. Kao što je poznato, nakon što je odbio glasati za poskupljenje goriva i povećanje akciza, Predsjedništvo SDA ga je isključilo iz članstva ove stranke. Tada je Bakir Izetbegović lobirajući da se usvoje povećanje akciza izjavio da će “Krajina biti najveći dobitnik nakon što se usvoje akcize”. Koliko je Krajina od svega toga dobila, svi vidimo danas, šest godina nakon te izjave.

 

Pročitajte Šepićev komentar u cjelosti:

 

Kad vam nešto ove godine obećaju, samo malo zaguglajte i podsjetite se ranijih obećanja od istih ljudi.

 

U septembru 2016. godine Bakir Izetbegović obećao, citiram: “Danas ćemo isključivo razgovarati o ubrzanju izgradnje autoputa, brzih cesta i magistralnih cesta. To podrazumijeva da mi u sljedećih četiri do šest godina dovršimo autoput i da izgradimo brze ceste do Tuzle, Bihaća, Goražda tako da se duplo brže dođe dobrim i kvalitetnim cestama do tih gradova.”

 

Evo prošlo je tih 4 do 6 godina. Bio sam argumentirano protiv povećanja akciza, jer sam znao da ti ljudi nisu sposobni i nemaju dobre namjere da ulažu u puteve i razvoj države. Da li sam bio u krivu, svako može danas vidjeti.

 

Akcize i skuplje gorivo plaćate godinama, a ako se vozite završenim autoputem i ovim brzim cestama, uživajte i dalje podržavajte.”- poručio je lider Nezavisnog bloka Senad Šepić.