Šepić stao u zaštitu Ružnića: Optužiti Cazinjanina za antiislamizam je smiješan spin

asd
Ne prestaju reakcije nakon sinoćnje objave da je na zvaničnoj stranici Vlade USK objavljena vijest kako se premijer Mustafa Ružnić sastao sa njemačkim poslanicima, iz Berlina, onima iz ektremno desničarske stranke Alternativa za Njemačku. Jutros je saopćenje izdala kantonalna organizacija SDA USK, koja je, osim što je ‘pokazala zabrinutost za moralne vrijednosti i principe’, optužila Ružnića za antiislamizam i zatražila od njega da se zbog toga ‘izvini Bošnjacima’.

Zanimljiv je i precizan komentar na ovaj slučaj dao predsjednik Nezavisnog bloka, Senad Šepić, Cazinjanin, koji dobro poznaje ove aktere i prilike i u Krajini, ali i evropsku politiku s kojom se aktivno bavi. Šepićevu reakciju donosimo u cjelosti: 

“Svašta sam u životu vidio, ali da mi je neko rekao kako će nekome pasti na pamet da Cazinjane napada za antiislamizam ne bih mu vjerovao. 😃 Mustafa Ružnić je čestit premijer, sigurno bolji od svojih prethodnika, kojem se nažalost, desio propust, očito zbog neobaviještenosti i vjerujem da će iz ovoga izvući dobru pouku i neće dozvoliti slične propuste. Ali, da neko iz SDA jednog Bošnjaka Krajišnika i to iz Cazina optuži za antiislamizam, na to ne može nasjesti ni malo dijete. Zato, mijenjajte ‘dilere’ i one koji vam smišljaju saopćenja. Pod hitno. 😃”- napisao je na zvaničnom profilu Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka. 

Image
egr