Šepić traži odgovornost za one koji su aparat za testiranje umjesto u Bihać poslali u Mostar

šepićs
Nastavlja se sramni i neodgovorni odnos Vlade Federacije BiH prema Krajini.

 

Ovaj su put, ‘greškom’, aparat za testiranje na koronavirus, umjesto da se pošalje u Bihać, isti poslali u Mostar. Prije dvije sedmice javnost je ostala šokirana informacijama da se dnevno samo 50 testova ukupno može testirati sa USK. Ukazali su na ovu činjenicu ministrica zdravstva i direktor kantonalne bolnice Bihać, a jedina politička stranka koja je reagovala na ovo, te uputila konkretne stavove i zahtjeve bio je Nezavisni blok.

 

I ovaj put, kad su aparat, umjesto u Bihać poslali u Mostar, oglasio se oštrom i jasnom reakcijom lider Nezavisnog bloka Senad Šepić.

“Aparat za testiranje je umjesto u Bihać otišao u Mostar a za USK su odvojili samo 3% od svih testova. Krajina će životima platiti što se zamjerila vladajućoj osovini Izetbegovića i Čovića. Zato, u pamet, Krajišnici i za deset dana i za dvije godine.

A zastupnik Nezavisni blok Amer Obradović će na prvoj narednoj sjednici Parlamenta FBiH pokrenuti pitanje odgovornosti svih u lancu nadležnosti i očekujem da konačno ministar u Vladi FBiH i zastupnici iz USK podrže konkretne prijedloge i stanu uz ljude koji su ih izabrali.”- napisao je Šepić na svome FB i twitter nalogu i na takav način također potvrdio da je istinski glas i borac za prava našega kraja na višim nivoima.

Jer, nažalost, nema i ne čujemo reakcije drugih predstavnika, a posebno bi to morali raditi izabrani predstavnici u parlamentima ili ministar u Vladi FBiH Šemsudin Dedić koji dolazi iz Krajine, koji je uz to i trenutni zastupnik u Parlamentu BiH, čiji se glas, kao ni glas ostalih predstavnika najveće stranke uopće ne čuje. Zato su posebno glasne i odjekuju poruke i inicijative Šepića i Nezavisnog bloka koji s pravom postaju istinski glas krajiškog naroda i stranka koja najviše raste i pridobija povjerenje naroda koji vapi za konkretnom politikom i rješenjima koja će razviti Krajinu i njihovu djecu očuvati u svojoj domovini Bosni i Hercegovini.

 

Image
status