Šeranić priprema plan: Porast broja zaraženih očekuje se u drugoj polovini januara, izazov će biti mutacije virusa

Seranic
Šeranić je naveo da je za kontrolu pandemije ključno postalo to što je počela upotrebe vakcine što je jedan od prvih alata za kontrolu epidemije i prisustva virusa korona u nekim narednim godinama, jer je sigurno da virus neće iščeznuti

 

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić izjavio je da se u drugoj polovini januara i početkom februara očekuje porast broja zaraženih virusom korona, te da će situaciju u mnogome odrediti ponašanje građana tokom praznika.

 

Šeranić je u intervjuu Srni istakao da se već sada priprema plan za aktiviranje većih kapaciteta Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u slučaju da za tim bude potrebe.

On je napomenuo da je generalno zadovoljan načinom na koji je zdravstvo u Republici Srpskoj reagovalo prethodnih deset mjeseci.

-Tu je posebno bitna činjenica da je svakom pacijentu pružena zdravstvena zaštita. Bilo koji pacijent pozitivan na virus korona dobio je adekvatno liječenje u bolnicima ako im je bila potrebna hospitalizacija ili u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, naglasio je Šeranić.

 

Zdravstvo u Republici Srpskoj, tvrdi Šeranić, organizacijski je raslo tokom prošle godine.