Šerić će sutra prvi put posjetiti Filipa Zavadlava u zatvoru

ODVJETNIK Branko Šerić za Index je potvrdio kako će sutra prvi put posjetiti svoga branjenika Filipa Zavadlava.

Njihov susret dogodit će se u Zatvorskoj bolnici na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu.

Ne zna koliko će trajati vještačenje

Psihijatrijsko vještačenje Filipa Zavadlava još nije počelo, a Šerić nam nije ni otprilike mogao reći koliko će potrajati,prenosi index.hr.

Vještačenjem će se utvrditi je li Zavadlav u vrijeme počinjenja zločina bio ubrojiv, smanjeno ubrojiv ili neubrojiv. O toj činjenici ovisit će visina kazne.

Podsjetimo, trostruki ubojica Filip Zavadlav je u bolnicu doveden još u utorak navečer. Kako doznajemo, nalazi se u izolaciji.

To znači da nema kontakt s drugim pritvorenicima i zatvorenicima.

Šerić nam je rekao kako je svog branjenika želio posjetiti odmah, no to nije bilo moguće.

"Nažalost je tako. Posjete su u ponedjeljak i srijedu i ja ga ne mogu posjetiti prije ponedjeljka, iako sam to htio odmah učiniti. To je trebalo i meni i njemu", rekao nam je Šerić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo pisali, Šerić, koji je Zavadlava pristao braniti na poziv samoorganiziranih grupa podrške osumnjičenom trostrukom ubojici, odlučio je odustati od žalbe na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora kako bi se što prije provelo psihijatrijsko i psihološko vještačenje njegovog branjenika.

Napadnut u centru Splita

Odvjetnik Šerić je zbog toga što je pristao braniti Zavadlava napadnut u samom centru Splita.

"U utorak je to bilo, kada sam zbog ovog slučaja došao u Split. Na Matejuški sam bio na ručku i prolazio sam Rivom kod samostana sv. Frane.To se dogodilo kod platoa, kod štekata jednog restorana. Krupni mlađi čovjek je počeo vikati i vrijeđati. Oko njega je bilo još nekoliko ljudi", ispričao je Šerić, koji nije htio alarmirati javnost, ali se vijest proširila.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za ubojstva u Splitu instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: split ubojstvo