Servisne informacije: Mirna noć u Velikoj Kladuši

asd
Protekla 24h bila su mirna za službenike Policijske stanice Velika Kladuša. Krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

– Vatrogasci, također, prema riječima dežurnog Grahovića, nisu imali poziva za izlazak na teren.

– Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć se javio 41 pacijent. Dežurni doktori Amra Zulić i Kasim Selman na dalje liječenje uputili su tri pacijenta.

– 22 pacijenta sa sumnjom na zarazu korona virusom javila su se Covid ambulanti. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

– Na području općine Velika Kladuša elektrosnabdijevanje je uredno, informacija je iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

– Vodonapajanje je stabilno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Kako nas informišu iz JKUP „Komunalije“, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu.

– Evropski dan svjesnosti o antibioticima obilježava se danas. Cilj je ukazati javnosti na opasnost od prekomjerne upotrebe antibiotika, pogotovo za bolesti na koje antibiotici ne djeluju, što može dovesti do otpornosti bakterija na antibiotike i njihove neefikasnosti.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 18. novembar:

 – Na pojedinim dionicama u višim predjelima, te ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Izdvajamo puteve Ključ-Lanište-Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Cazin- Bosanska Krupa- Bihać- Ripač, Bugojno- Rostovo- Novi Travnik kao i pojedine dionice uz rijeke Savu i Bosnu . Upozoravamo na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz, kao i na učestale odrone, te savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

 – Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni prije podne povremeno sa slabom kišom ili rosuljom. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 6 do 11, na jugu od 13 do 16 °C.

 – Uz promjenljive biometeorološke prilike, tegobe kod osjetljivih osoba povremeno će biti jače izražene tokom prijepodneva. Temperature zraka neće oscilirati u velikom rasponu. Pri tome su, usljed mjestimično tmurnog vremena, moguće meteopatske reakcije poput glavobolje, lošijeg raspoloženja, dekoncentracije. Opća slika biće nešto lošija u Hercegovini, u drugom dijelu dana postepeno će se poboljšati u većem dijelu zemlje.