Servisne informacije, nedjelja, 24. juli 2022. godine

.
U većem dijelu BiH umjereno oblačno i sunčano.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za čak 90 pacijenata, od kojih je pet upućeno na dalje liječenje. Dežurne doktorice bile su Arnela Čokić i Indira Bukvarević.

Posla su imali i službenici Policijske stanice Velika Kladuša koji su evidentirali tri narušavanja javnog reda i mira te jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h, rekao nam je dežurni Okanović.

Jedinstven događaj koji je po prvi put dio manifestacije Kladuško ljeto 2022 – Veče kladuških muzičara očekuje nas večeras. Naime, na Trgu mladih biće održan veliki koncert na kojem će zapjevati kladuški muzičari iz zemlje i dijaspore. Don Al Deen, Hako Omanović, Feđa Omanović, Mersa Miljković, Šefik Hašić, Deni Hadžić, Ibrahim Baja Kendić, Elvina Bešlagić i Refik Durmić, kladuški muzičari za kladušku publiku na Kladuškom ljetu – Trg mladih, večeras od 21h.

24. julska večer donosi i koncert u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši. Rade Lacković, Kuki, Đula Drini, Hako Obić, Zlatan Tepić i Šaban Hairlahović garant su mega zabave do kasno u noć. Organizator koncerta je Denis Tahirović, član bokserskog kluba Cazin.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Frekvencija vozila pojačanog je intenziteta, a zbog visokih temperatura tokom dana, vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Saobraćaj je zbog neophodnih radova obustavljen na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška.

Zbog radova na teritoriji Bosne i Hercegovine zatvoren je granični prelaz Gradina-Jasenovac.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, kao i na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Hum, Deleuša, Zupci, izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas nešto više oblačnosti na sjeverozapadu Bosne, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u Bosni sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima. Lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviše dnevne temperature od 29 do 35, na jugu do 38 stepeni.

Mada će temperature blago opasti, opća slika se neće bitnije promijeniti, jer će i dalje biti natprosječno toplo uz manje svježine u noći, što će dodatno praviti problem. Neophodno je pridržavati se preporuka nadležnih službi, izbjegavati duže boravke na otvorenom u toplijem dijelu dana, provoditi mjere zaštite od UV zračenja i vrućine. Hronični bolesnici, trudnice, djeca i stariji trebali bi maksimalno reducirati aktivnosti. Također i učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

 

Foto:Arhiv