Šešelj: Čestitke Siriji na "pobedi nad zapadnjačkim silama"

Srpska radikalna stranka čestitala je danas sirijskom narodu i sirijskom predsjedniku Bašaru el Asadu na, kako je kazao predsjednik te stranke Vojislav Šešelj, velikoj pobjedi protiv "agresorskih zapadnjačkih sila", SAD, Velike Britanije i Francuske, koje su bombardovale Siriju u subotu ujutru.

"Šta su radile zapadnjačke sile - pretile, pretile, pa na kraju moljakale da bar malo spasu obraz, unapred najavile gde će da istresu svoje rakete. Naravno nijedna raketa cilj pogodila nije", kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Naveo je da je tokom napada na Siriju porušeno nekoliko zgrada, da niko nije ubijen, te da nijedno skladište ili pogon za proizvodnju hemijskog oružja nisu uništeni, jer, kako je kazao, takvog postrojenja nije ni bilo. 

"Mi smatramo da je dobro što nije bilo žestokog uzvraćanja ni Rusa, ni Sirijaca. Ali, treba dati upozorenje tim zapadnim silama da se više ne igraju sa tim stvarima", kazao je Šešelj i dodao da SRS smatra da je Srbija morala da se opredijeli i osudi agresiju. 

"Sirijski predsednik i narod su svojevremeno žestoko osudili agresiju na Jugoslaviju 1999. godine. Nama je sirijski narod uvek bio prijateljski narod i mi sa njim moramo biti solidarni, jer ako ćemo se bojati i u strahu davati izjave - kuda nas to vodi", dodao je Šešelj.

Lider radikala je kazao i da je danas u Skupštinu Srbije došao da održi konferenciju za novinare, prije svega, da bi "video da li će ga danas neko javno nazvati ratnim zločincem, nakon što ga je Žalbeno veće Mehanizma krivičnih sudova u Hagu prošle sedmice proglasilo krivim za Hrtkovce.

"Došao sam da vidim da li će mi neko reći da sam ratni zločinac, da mu odmah njušku razbijem. Evo nisu se ni pojavili ti kandidati, a kamoli da se neko usudio da to uradi. Niko, jer odmah njuška pukne ko od šale", kazao je Šešelj i dodao da je "trenirao tokom vikenda". 

Izvor: