Šest osoba umrlo od koronavirusa u Italiji, šest sumnjivih slučajeva u Hrvatskoj

udarna
KINA je izvijestila o 150 novih smrtnih slučajeva u epidemiji koronavirusa, što je novi dnevni rekord otkad se u prosincu prošle godine virus pojavio, a istodobno su kineske vlasti objavile da je 409 ljudi novozaraženo.

Što se tiče Europe, najpogođenija je Italija. Šest osoba je umrlo, a zaraženih je preko 220. No, te brojke se stalno mijenjaju.

Dijelovi sjevera zemlje zbog toga su u blokadi, a jedanaest gradova je u svojevrsnoj izolaciji. Kako javljaju talijanski mediji, u tim je gradovima izolirano ukupno više od 100 tisuća ljudi. Čuvena katedrala Duomo u Milanu je zatvorena, a ovoga će tjedna u tom gradu biti zatvorene i škole. Prekinut je karneval u Veneciji, a u tom je gradu zatvoreno i kazalište La Fenice i Bazilika svetog Marka.

 Koronavirus zaustavio isporuku hrvatskih drvnih proizvoda prema Italiji. "Aktualna situacija s koronavirusom dodatno prijeti urušavanjem značajnih prekomorskih poslova za drvoprerađivački sektor, prije svega u Aziji te posljedično u Africi i Europi. Najnoviji razvoj događaja u sjevernoj Italiji sugerira nam zaustavljanje većine pošiljki, obustavu carinskih procedura te čekanje daljnjeg razvoja situacije na tržištu", rekao je predsjednik Hrvatskog drvnog klastera Davor Zec.

 U Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu u tijeku je testiranje ukupno šest uzoraka na koronavirus (COVID-19) - po jedan iz Splita i iz Rijeke i po dva uzorka iz Zagreba i iz Siska, priopćeno je danas popodne iz Klinike. Opširnije

 Iako su talijanski mediji pisali o sedam mrtvih, sad ipak pišu o šest. Sedma smrt nije potvrđena.

 U tijeku je ogromna potraga za "nultim pacijentom" koronavirusa u Italiji, možda su ga našli. Opširnije

 Od koronavirusa u Italiji je umrla sedma osoba. Radi se o 80-godišnjem muškarcu koji je ranije bio hospitaliziran.

 Četrdesetero Talijana kojima nije dopušteno iskrcavanje iz zrakoplova kojim su sletjeli na Mauricijus, jer mjesne vlasti strahuju od koronavirusa, bit će vraćeno kući, objavila je u ponedjeljak zrakoplovna kompanija Alitalia.

Zrakoplov je sletio na Mauricijus u 6.45 sati GMT s 212 putnika, uključujući 40 iz Lombardije i Veneta, regija u kojima se ubrzano širi virus.

Vlasti Mauricijusa kazale su da se tih 40 putnika smije iskrcati iz zrakoplova samo ako pristanu da ih se smjesti u karantenu.

Alitalia tvrdi da na to nije bila unaprijed upozorena.

Putnici, koji nemaju simptome bolesti, kazali su da bi se radije vratili kući.

"Alitalia priprema njihov hitni povratak", objavila je kompanija.