Sestra bombaša u Šri Lanki: Bojim se da je ubijeno 18 članova moje porodice

Sestra muškarca za kojeg se sumnjiči da je bio glavni organizator terorističkih napada u Šri Lanki izjavila je za CNN da je nestalo 18 članova njene porodice i da strahuje da su mrtvi.

Podsjetimo se, najmanje 250 ljudi poginulo je tokom koordiniranih samoubilačkih bombaških napada na hotele i crkve u Šri Lanki na Uskrs.

Otac i dvojica braće navodnog vođe bombaških napada Zahrana Hašima (Hashima) ubijeni su pošto su sigurnosne snage uletjele u njihovu sigurnu kuću prije tri dana, prenose agencije.

Širom zemlje sigurnosne službe su u pripravnosti zbog u upozorenja da bi u narednim danima moglo doći do dodatnih terorističkih napada.

Mohamed Hašim Matanija, sestra Mohameda Zahrana Hašima, ove je subote za CNN rekla kako je identificirala svog brata na fotografijama njegovih ostataka.

- Nakon napada na Uskrs, nestalo je pet članova moje porodice: moja braća, moj otac i muž moje sestre - rekla je Matanija i dodala kako su još neki njeni rođaci poginuli tokom i nakon napada. 

U petak navečer 10 civila, uključujući šestero djece, ubijeno je zajedno sa šest osumnjičenih terorista nakon pucnjave koja se odvila između policije i militanata u gradu Saintamarutu na istočnoj obali Šri Lanke.

- Kada sam vidjela tijela muškaraca i žena te kada su rekli da je stradalo i šestero djece, pobojala sam se da su među njima moji rođaci. U kući u kojoj su našli tijela bilo je pet žena. Žene mojih trojice braće, moja mlađa sestra i majka. Sedmero djece je umrlo - kazala je Matanija za CNN.

Matanija je kazala da su supruga i kćerka njenog brata Zahrana Hašima trenutno u bolnici, prenosi Avaz.