Ševo pristao na 18 godina zavora zbog ubojstva monaha

ubistvo
Sklopio je sporazum o priznanju krivnje s Okružnim javnim tužiteljstvom u Banjој Luci

Dragan Ševo (41) iz Laktaša sklopio je sporazum o priznanju krivnje kojim je pristao da mu se izrekne kazna od 18 godina zatvora za teško ubojstvo monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac kod Šipova, piše Avaz.ba.

Ševo je nagodbu zaključio s Okružnim javnim tužiteljstvom u Banjој Luci, o čemu se tek treba izjasniti banjalučki Okružni sud. Naime, razmatranje sporazuma jutros je odgođeno zbog bolesti odvjetnika. Ako sudsko vijeće prihvati sporazum, Ševo će se odreći prava na suđenje i priznati sve navode optužnice.

Tražio novac od monaha

Ševi se na teret stavlja da je 7. prosinca prošle godine monaha ubio iz koristoljublja. U optužnici se navodi da je monaha poznavao otprije i do manastira je došao kako bi od njega tražio novac na zajam. Do manastira ga je dovezao N. P. kojem je rekao da se parkira pored i pričeka ga.

- Ševo je s monahom sjedio za stolom na kojem se nalazila veća s novcem. Zatražio je od monaha da mu posudi određeni iznos i kada je oštećeni to odbio Ševo je, u namjeri da ga ubije i prisvoji novac, ustao od stola - navodi se u optužnici.

Otišao je do kuhinje, iza leđa monaha, da bi mu potom s leđa prišao vadeći iz džepa preklopni nož, koji je imao kod sebe.

- Kada je monah krenuo ustati, Ševo mu je zadao dva uboda nožem u desnu stranu prsnog koša. Sa stola je ukrao vreću s 566 KM, 59 eura, 37 kuna i 10 dinara - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Ševo od ranjenog monaha zahtijevao još novca pa su otišli u sobu na katu. Tu je uzeo još 510 KM i 110 eura.

Ubo se nožem u hotelskoj sobi

- S ukradenim novcem u iznosu od oko 1.300 KM Ševo je napustio konak manastira, da bi ranjenog monaha zaključao u sobi i ključ odnio sa sobom. Uslijed masivnog iskrvarenja monah je preminuo u 20.15 sati - navodi se u optužnici.

Dragan Ševo je nakon ubojstva monaha pobjegao i policija je dva dana tragala za njim. Lociran je u motelu Nana u Banjoj Luci u kojem je iznajmio sobu. Čim je vidio policiju počeo je prijetiti samoubojstvom pa je Specijalna policija upala u sobu i uhitila ga, ali je prethodno sam sebe ubo nožem u grudi.