Sindikat policije USK prijeti protestima!

Home

Sindikat policije USK prijeti protestima!


Sindikat policije Unsko-sanskog kantona zaprijetio je protestima ili štrajkom ukoliko Vlada USK ne povede više računa o isplati zaostalih toplih obroka i naknada, te o boljem položaju i uslovima rada policijskih službenika.

“Iako je učinjen napredak kada je riječ o redovnosti isplate ličnih dohodaka, pripadnicima policije duguju dva topla obroka, naknade za putne troškove za period od četrnaest mjeseci, a kasni se i s isplatama naknada za smrtne slučajeve, kao i otpremnina”, istakao je Mahmut Alagić, predsjednik Sindikata.

On je dodao kako su u naročito teškoj situaciji policijski službenici koji odlaze u penziju i postaju, kako je rekao, socijalni slučajevi. “Svi znamo da se na rješenja o penziji čeka i do godinu dana i postavlja se pitanje kako da ljudi prežive taj period. Vjerujte da svakodnevno traže od nas bilo kakvu pomoć da sastave kraj s krajem”, istakao je Alagić.

On je dodao kako su nezadovoljni time što Vlada u proteklom periodu nije više učinila kad su u pitanju njihovi zahtjevi, iako je prije nekoliko mjeseci dala čvrsta obećanja. Anel Ramić, ministar policije USK, rekao je kako će predstavnicima Sindikata policije u narednom periodu predstaviti dinamiku isplate zaostalih potraživanja.

“Pokušaćemo da isplatimo dio dugovanja kad se radi o putnim troškovima, mada treba reći kako imamo informacije da u ostvarivanju ovih prava postoje brojne zloupotrebe. Kada je riječ o ostalim potraživanjima ona će ovisiti o tome kakvo bude budžetsko poslovanje”, rekao je Ramić.

Prema njegovim riječima, policija u USK će uskoro dobiti nove uniforme, u čiju nabavku će biti utrošeno 1,8 miliona maraka. 

 

(Izvor: Nezavisne Novine)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 30/06/2017 - 15:39

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top