SIPA bez odgovora o istrazi o prijetnjama Dodiku

U kojoj fazi je istraga o prijetnjama smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koje su 23. jula upućene na portalu BN televizije još nije poznato, s obzirom na to da u Agenciji za istrage i zaštitu (Sipa) već sedam dana ne odgovaraju na ovo pitanje.

Odgovora iz Sipe još nema uprkos svakodnevnim telefonskim pozivima Srne od petka, 26. jula, kao i pitanju koje je u pisanoj formi proslijeđeno u srijedu, 31.jula, te danas.

Dok iz Sipe danima nema čak ni osnovne informacije o istrazi, policija Srbije je za samo 24 časa otkrila Šapčanku koja je preko "Tvitera" prijetila predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, te joj odredila jednomjesečni pritvor.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzelo je mjere i radnje nakon što su 23. jula na portalu BN televizije objavljeni komentari u kojima je Dodiku prijećeno smrću, te o tome obavijestilo i Sipu u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj, objavljeno je na nezavisne novine.com.

Na pomenutom portalu ispod jednog teksta postavljen je prijeteći komentar koji su administratori kasnije uklonili.

Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom "Romanija" sljedećeg sadržaja: "Vukane kapu ti skidam. Da ti bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti s čela RS i napaćenog naroda. Molim boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda".

Tek nakon što su objavljeni tekstovi o upućenim prijetnjama Dodiku ovaj komentar je izbrisan sa portala BN televizije, ali je nastavljena istraga kako bi bilo utvrđeno ko je autor komentara.