fbpx SIPA uhapsila 11 osoba na području tri grada

SIPA uhapsila 11 osoba na području tri grada

Home

SIPA uhapsila 11 osoba na području tri grada

Osumnjičene osobe se terete da su umanjivala promet i na osnovu toga prijavljivala lažne poreske prijave te plaćala manji porez

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Mostara, Čapljine i Čitluka, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Kasa 3”.

Prilikom realizacije te operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na 14 lokacija i uhapšeno 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Poreska utaja“, u vezi s krivičnim djelima “Računarsko krivotvorenje” i “Računarska prevara”.

Osumnjičene osobe se terete da su umanjivala promet i na osnovu toga prijavljivala lažne poreske prijave te plaćala manji porez, prenosi Fokus.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, laptopi, procesne jedinice računara, usb stikovi, kao i drugi uređaji na kojima su pohranjeni određeni elektronski podaci, te razni izvještaji i evidencije o prometu u ugostiteljskim objektima.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni će biti predata Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona na dalje postupanje.

Iz SIPA-e se zahvaljuju policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije, saopćeno je iz SIPA-e.

Objavio: Wed, 18/09/2019 - 17:19
Back to top