Sistemska borba protiv korupcije: Na okruglom stolu OSCE-a Cazin predstavljao Jusuf Bajrektarević

Misija OSCE-a za BiH predstavila izvještaj „Praćenje procesuiranja predmeta korupcije u BiH - prva procjena“. Pored predsjednika OSCE a prezentaciji su prisustvovali predstavnici sudstva i tužilaštva USK-a, MUP-a USK-a, te koordinatori ispred lokalnih zajednica Bihać, Cazin i Bosanska Krupa. Okrugli stol je održan jučer u sali hotela Kostelski Buk.

Analiza i preporuke predstavljene u ovom izvještaju nastale su kao rezultat praćenja okončanih predmeta korupcije pred sudovima u BiH.  Izvještaj je izrađen u okviru projekta: „Procjena potreba pravosuđa u procesuiranju korupcije kroz praćenje rada na krivičnim predmetima“ koji je podržao Biro za međunarodnu borbu protiv trgovine narkoticima i provođenje zakona pri Ministarstvu vanjskih poslova SAD-a. 

Nakon toga je otvorena diskusija sa prijedlozima i preporukama za unapređenje zakonodavstva u cilju efikasnije borbe protiv korupcije.

Koordinator Antikorupcijskg plana za Grad Cazin, Jusuf Bajrektarević je aktivno sudjelovao ovom važnom događaja za unapređenje sistemske borbe protiv korupcije.