Sjajna atmosfera na manifestaciji Prvi glas Bosanskog Petrovca

Foto: Naslovna

Tradicionalna manifestacija Prvi glas Bosanskog Petrovca i ove godine okupila je 12 izvođača od kojih su prva tri mjesta i nagrađena: 1. mjesto sa 200 KM i večeru za dvoje u restoranu Casablanca osvojila je Ajla Mustafi 2. mjesto sa 100 KM i večeru za dvoje u restoranu Hula hop osvojio je Ranko Selaković 3. mjesto sa 50 KM i večeru za dvoje u Starom hotelu osvojila je Ivana Latinović Stručni žiri u sastavu: Pero Pećanac, Medina Ganibegović i Nusret Mušinović-Điđa imali su pune ruke posla jer su svi učesnici zaista zablistali na sceni.

Iz tog razloga s ponosom predstavljamo i ostale učesnike: Adna Veladžić, Mujo Čizmić, Elmedin Hatić, Aleksandra i Snježana Ogrizović, Amir Mujanić, Alen Bešlić, Darija Kecman, Selma Hodžić i Kristina Šobot. U program su učestvovali i folklorna sekcija “VELIKA GRUPA”, koja djeluje pri “Centru za kulturu i obrazovanje” Bosanski Petrovac a koreografiju koju su izveli “Igre iz Bosne i Hercegovine” osmislio je Đemaludin Pajazetović.

Predstavili su se folklorna sekcija “Mala grupa” i Plesna škola koja takođe djeluje pri “Centru za kulturu i obrazovanje” Bosanski Petrovac pod mentorstvom Kristine Šobot. Prisjetili smo se i skoro preminulog petrovčanina Marinka Rokvić izvođenjem njegovih hitova a koje su izveli naši vrijedni muzičari koji su radili sa našim takmičarima, pripremajući ih za Prvi glas Bosanskog Petrovca, Mešak i Ećo.

Zimsku čaroliju smo započeli sa Klizalištem koje je bilo otvoreno ispred hotela Silver od 10. do 18.decembra a generalni sponzor klizališta bila je firma Pirnar na čelu sa direktorom Sandijem Terzićem kojem se od srca zahvaljujemo što smo po prvi put imali priliku da zajedno sa našim najmlađima uživamo u toj radosti. Tu su i naši ostali sponzori slastičarna “Galija”, restoran “Casablanka”, “Stari hotel”, restoran “HULA HOP” , autoškola Signal vlasnika Mehulić Samira koji je večeras sve učesnike Prvog glasa počastio večerom.

Također se zahvaljujemo i frizerskom salonu “Marina” koja je zaslužna za divne frizure naših kandidatkinja. Naravno, veliko hvala i svim građanima koji su došli i svojim prisustvom podržali ovu manifestaciju. Vidimo se i sutra u isto vrijeme, na istom mjestu uz Tamburaški orkestar BEDEM.

Image
Foto: Cazin.net