Sjećanje na Eminu Krupić

,

Sanjane je istinski ražalostila vijest da je prije dvije godine preminula naša Emina Krupić.

Na ovaj dan nas se život promijenio i shvatio sam da je ispred našeg sina i mene jedan težak i brdovit put i da vise nije ništa isto bez tebe draga naša Emina.

Često puta imam osjećaj da me čekaš kod kuće i da si tu i onda kada stignem vidim nema te. Shvatio sam da moram biti jak onako kako si ti bila, onako da se borim kao što si se ti borila do zadnje sekunde svog života. Shvatio sam da je od Allaha i da smo tu nemoćni oko Njegove odluke, nebitno ko smo i šta imamo. 

Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo. Pitanje je samo kad ce taj čas nastupiti. Pitao sam se zasto baš nama da se ovo desi i zašto da ostanem bez tebe, zašto si morala tako rano da odeš od nas, da ostaviš našeg sina i mene same?

Taj odgovor nisam mogao naći. Otisla si mirno i tiho od nas, baš onako kako si i uvijek bila, jedna mirna i zadovoljna osoba. Često posjetimo Adin i ja naša omiljena mjesta, gdje smo voljeli često da idemo ti i ja.

Vidim tu puno sretnih porodica i zamišljam nas, kako bi i mi tako sretni bili i uživali baš u tim ljepotama. Fališ nam i faliti ćeš nam dok naša srca kucaju i kucaće uvijek za tebe. Volimo te zauvijek.

Molim Allaha da ti podari najljepše mjesto u Dzennetu i da nas jednog dana spoji opet zajedno i ako Bog da insallah sve ovo nadoknadimo u tom vječnom svijetu.

Allahu dragi podari nam snagu i pamet.

El Fatiha

Nedostaješ
Tako mi nedostaješ
Za sve što dolazi nedostaješ

Nikad ne znamo kad će doći naš čas za odlazak. Zato, ne krećite na posao dok nekoga ne zagrlite i ne kažete mu da ga volite i da ste zahvalni što ga imate. Jer smrt dođe iznenada. U jednom času sve se promijeni. Nestane. Zacrni. Ugasi se život lahko kao svjetlo na prekidaču. Prestane kucati srce dok trepneš. Pobrinite se da ne žalite kako ste otišli ili da ode neko vaš, a da ga se niste nagrlili, naljubili, nagledali.