Skandal u BiH: Majka prvačića pretukla fizički učiteljicu u školi

U Osnovnoj školi “Zahid Baručija” u Vogošći danas je majka učenika prvog razreda fizički napala učiteljicu pa je na kraju intervenirala i policija!

Prema izvoru portala Hayat.ba, dječak koji pohađa prvi razred, je nakon završene nastave krenuo kući i ušao u autobus koji ih dovozi do škole i vraća kući. Kako je vrijeme odmicalo, a on se nije pojavljivalo u kući, majka se zabrinula i zaputila se prema školi misleći da se njezino dijete još uvijek tamo nalazi. Ali kako dječaka nije bilo ni u školi, tražila je objašnjenje od učiteljice šta se desilo.

– U ovom slučaju škola ne snosi nikakvu odgovornost. Njeno dijete je zajedno sa drugom djecom sjelo u autobus koji ih vozi u naselja u kojima žive. Navodno, kada je izašlo iz autobusa nije znalo pronaći stan. I tu je nastao problem. Majka tog djeteta je bez razloga napala učiteljicu jer njena obaveza nije da se nakon nastave vozi sa učenicima u autobusu i dovodi ih do kućnih vrata – priča nam naš izvor koji je želio ostati anoniman, a koji se u vrijeme incidenta našao u dvorištu škle.

Mada je intervenirala i policija, što nam je potvrdilo nekoliko roditelja, u policiji kažu da od jutros nisu imali intervencija u toj školi!

– Udarila je učiteljicu. Imala je krv po nosu, oko usta… Vrlo neprijatna situacija posebno zbog toga što se dogodila za vrijeme nastave – govori nam jedan od roditelja.

Učiteljica je zbog ovog incidenta, kako saznajemo, zakazala vanredni roditeljski sastanak.