Skenderagić: Razočaran sam što Bogić Bogićević nije gradonačelnik Sarajeva

sa
Protivnici antifašizma pokušavaju opstruirati, devalvirati sve ono što je vezano za ideju antifašizma. To im smeta zato što antifašizam nudi vrijednosti multietničnosti, zajedništva, sloge, a oni se već 30 godina bore protiv toga - navodi Skenderagić

Gost današnje „Crvene olovke“ na Avaz TV  je potpredsjendik SABNOR-a BiH Nijaz Skenderagić. Na 6. april, Dan Grada Sarajeva, Skenderagić kaže  kako ovaj dan smeta mnogima koji su bili na vlasti u posljednjih 30 godina.

- Protivnici antifašizma pokušavaju opstruirati, devalvirati sve ono što je vezano za ideju antifašizma. To im smeta zato što antifašizam nudi vrijednosti multietničnosti, zajedništva, sloge, a oni se već 30 godina bore protiv toga. Bojim se da su na političkoj sceni potomci nekih ljudi čija prošlost nije bila antifašistička – kazao je Skenderagić.

Skenderagić navodi kako lijeva opcija mora ponuditi mnogo više nego što je danas. 

- Moraju puno hrabrije nastupati. Ideja socijaldemokratije je održala BiH na okupu. Ali nedostaje nedovoljno odlučnosti i hrabrosti, a mislim da tu postoji prostor da se da šansa nekim ljudima koji uživaju mnogo veći ugled među građanima. Moram reći da sam razočaran što Bogić Bogićević nije izabran za gradonačelnika Sarajeva, jer bi to imalo mnogo veću simboliku od samog dana grada Sarajeva – ističe predsjednik SABNOR-a.