Školarku silovali učitelj i policajac, pa je odveli na ilegalni abortus

Stotine ljudi prosvjedovalo je u petak na Kosovu, zahtijevajući pravdu u grozomornom slučaju djevojčice koju je prvo silovao učitelj, a zatim i policajac kojemu je došla prijaviti zločin.

Kosovski premijer Ramush Haradinaj sazvao je šefove policije i vrh pravosuđa zbog ovog šokantnog slučaja, te je je od njih zatražio mjere kojima bi se osiguralo da se ovako nešto više nikada ne ponovi, prenosi britanski Guardian.

Tinejdžericu je navodno silovao školski učitelj u Glogovcu (alb. Drenasi) prije dvije godine, kada je imala 16 godina. Kako navodi portal Insajderi, djevojčica je otišla u policiju prijaviti napad da bi je tamo više puta silovao policajac koji je trebao istražiti slučaj.

Policija je u četvrtak objavila informaciju o hapšenju učitelja i policajca, kao i ginekologa koji je optužen da je na djevojčici izvršio ilegalni pobačaj.

Kosovski predsjednik Hashim Thaçi opisao je slučaj “tragičnim i monstuoznim”, prenosi Jutarnji.hr.

Demonstranti u Glogovcu u petak su ispred policijske postaje vikali ‘sramota’ i držali transparente na kojima je pisalo ‘Opasnost, zona pedofila’, a mnogi su čak gađali policiju jajima.

Slučaj je osudila i kosovska misija OESS-a: – Nedjela za koja se navodi da su počinili učitelj, a nakon toga tokom dužeg razdoblja i policijski službenik, užasna su i neprihvatljiva na svim razinama ljudskosti i profesionalizma”, prenosi Guardian.