Skrivao mrtvu majku zbog penzije: Brani se šutnjom, prijeti mu osam godina robije

U toku je obdukcija koja treba da utvrdi uzrok smrti žene, odnosno da li je umrla prirodnom ili nasilnom smrću i opredijeli dalji tok istrage

Slobodan P. (53) iz Beograda koji se, zasad, sumnjiči da je svoju preminulu majku (87) zakopao u garaži u beogradskom naselju Dedinje, kako bi prikrio njemu smrt i nastavio da prima penziju od preko 1.700 evra, pojavio se danas pred tužiocem, piše Blic.

On se danas na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu branio ćutanjem, povodom sumnji da je svoju preminulu majku (87) zakopao u garaži u beogradskom naselju Dedinje, kako bi prikrio njenu smrt i nastavio da prima njenu penziju.

On je iskoristio pravo da ne iznosi odbranu pred tužilaštvom, koje je nakon toga, predložilo sudu da mu odredi pritvor. U tužilaštvu dodaju da nalaz sa obdukcije još nisu dobili. U toku je obdukcija koja treba da utvrdi uzrok smrti žene, odnosno da li je umrla prirodnom ili nasilnom smrću i opredijeli dalji tok istrage.

Za sada je on osumnjičen da je želio da prikrije da mu je majka mrtva i da nastavi da uzima njenu penziju. Ukoliko obdukcija pokaže da je žena preminula nasilnom smrću – da je ubijena, slučaj će biti proslijeđen Višem tužilaštvu u Beogradu.

Slobodan Perišić zbog nesahranjivanja i neprijavljivanja smrti majke u zakonskom roku od tri dana, može biti sankcionisan i prekršajno, i to novčano.Ovaj bizaran slučaj prijavila je Slobodanova bivša supruga Ružica, koja je došla u policijsku stanicu i ispričala da ga je vidjela kako u garaži kopa rupu. Ružica sa sinom, živi u istom dvorištu, ali u drugoj kući, i policiji je navela da bivšu svekrvu nije vidjela danima.

Patrola je došla na prijavljenu adresu i zatekla Slobodana u garaži. On je ispričao da živi sa majkom i da je ona umrla. Na pitanje gdje je žena sahranjena, odgovorio je “u garaži” uz napomenu da nije imao novca za sahranu, nakon čega je priveden, prenosi Oslobođenje.

Pretpostavlja se da je Stevana preminula 10. ili 11. oktobra, ali da sin nije želio da prijavi njenu smrt i sahrani je na groblju, već je majčino tijelo danima držao u njihovoj kući. I to iz razloga da bi nastavio da prima njenu penziju od oko 1.700 evra.