"Skup na Kozari još je veći debakl nego peticija"

123
Nema slika i snimaka iz drona, jer bi pokazali opšti debakl, RTRS i ATV su pokušali našminkati kadrovima i „totalima“, ali svakom je jasno da nije bila ni trećina od 14.107 okupljenih, kako je lažno ustvrdio očajni Dodik.

-Mnogo je sličnosti sa Čaušeskuom, jer je Dodik doživio sličan potop i debakl na Kozari uprkos velikoj mobilizaciji cjelokupnog članstva. Iako su autobusi na silu dovedenih članova SNSD-a stigli iz svih krajeva Republike Srpske, od Trebinja, Zvornika, Foče, Bijeljine do Prijedora i Novog Grada, jedva da se okupilo 5.000, maksimalno 6.000 ljudi.

Nema slika i snimaka iz drona, jer bi pokazali opšti debakl, RTRS i ATV su pokušali našminkati kadrovima i „totalima“, ali svakom je jasno da nije bila ni trećina od 14.107 okupljenih, kako je lažno ustvrdio očajni Dodik.

Oni su sami izabrali svoj Vaterlo, i postali svjesni značenje poslovice da majka nije klela sina što se kockao, kao Dodik i SNSD sa peticijom, već što se vadio propalim mitingom.

ako se trudio da širi optimizam i odaje utisak sigurnosti i samopouzdanja, galama, govor tijela, neartikulisani krikovi, nepovezano pričanje bez ikakvog smisla i govor koji nije imao nikakvu poruku niti težinu, dobrom posmatraču jasno pokazuje da se radi o uplašenom tiraninu koji gubi kontrolu i tlo pod nogama jer je svjestan da se približava kraj, da su sve karte odigrane, da blefiranja, obećanja, laži i podvale više ne prolaze i da ničim ne može preokrenuti izgubljenu situaciju.

Dodik je morao da krikne i sam počne skandirati - SNSD, SNSD - ne bi li probudio uspavanu amorfnu masu, čuo neku povratnu reakciju nekolicine svojih pristalica.

Ispod časti je komentarisati sramni Dodikov govor u kome se brutalno rugao svojim građanima koje je protjerao u svijet i koji rade naporne poslove kako bi preživjeli, te licemjerno pričao kako on i njegova porodica neće da odu jer im je ovdje lijepo. Besramnik se rugao i demobilisanim borcima, koje je ponizio gore od neprijatelja i okupatora, te prijetio svojim direktorima ali i narodu i političkim protivnicima, da će morati da sviraju po njegovim notama. Bez pretjerivanja, Dodik djeluje kao potpuno neuravnotežena i neuračunljiba osoba, a podsvjesno pričanje o opasnostima društvenih mreža pokazuje da je svjestan opasnosti da RTRS i ATV ne mogu iznijeti teret i da su ulaganja silnih novaca uzaludna.

GOTOV(O) JE!

Više nego ikad, uvjeren sam da nema ni teoretske šanse, uprkos milionima, pritiscima i ucjenama, da Dodik i SNSD preokrenu situaciju. Skup na Kozari još je veći debakl nego peticija, piše, između ostalog, na svom blogu Nebojša Vukanović.