Skupština KS: Prihvaćena ostavka premijera Nenadića, smijenjena Vlada

nenadic
Usvojena je ostavka premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, te je razriješena dužnosti Vlada Kantona Sarajevo.


Za ostavku premijera glasala su 23 zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, na današnjoj hitnoj sjednici razmatraju se tri tačke dnevnog reda, prva je prihvatanje ostavke premijera Nenadića, zatim Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Komisije za izbor i imenovanje i administrativna pitanja Skupštine KS i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS.

Zastupnik Mahir Dević kazao je kako je ova Vlada došla u veoma teško vrijeme, istakao je da su radili vrijedno, onoliko koliko su bili u mogućnosti, a s obzirom na to da su imali podršku 18 zastupnika u Skupštini KS.

- Ovo je Vlada iza koje nije ostala niti jedna afera. Kanton Sarajevo je ostao na nogama u ovom teškom periodu. Nije se desio težak scenarij koji se desio u daleko razvijenijim sredinama. Ova Vlada je pokrenula puno infrastrukturnih projekata, ali možda se nije reklamirala kao prethodna Vlada - kazao je zastupnik Dević.

Zastupnik Zvonko Marić je kazao da se ovoj Vladi može odati svojevrsno priznanje.

Istakao je kako su se ministri SBB-a, iz koje stranke dolazi i Marić, radili veoma dobar posao, te im je čestitao.

Zastupnica Jasmina Bišćević-Tokić istakla je da je Vlada radila marljivo i bez afera. Istakla je brojne projekte koje su realizirali i započeli ministri koje je na te funkcije imenovala SDA.