Slani rolat s paprikama – sjajan izbor za današnji ručak

Neobičan, jednostavan, ukusan… ovo je idealan recept za slani rolat s paprikama.

Sastojci:

troje jaja

jedna polovina kašičice soli

pola dl mlijeka

pola dl ulja

pet punih kašika brašna

jedna polovina praška za pecivo

pet pečenih paprika (roge)

100 g šunkarice

dvoje obarenih jaja

dva kisela krastavčića

100 g pavlake

100 g sira

50 g majoneze

Priprema:

Ulupajte bjelanca sa prstohvatom soli, pa dodajte postepeno žumanca, pa ulje, pa mlijeko. Na kraju dodajte brašno, ostatak soli i prašak za pecivo, pa sve sjedinite kašikom. Zagrijte rernu na 200 stepeni, a u pleh stavite papir za pečenje.

Potom, istresite smjesu. Poslažite papriku preko smjese koju ste istresli i stavite da se peče. Pečenje traje između dvadeset i trideset minuta.

Rolat je ispečen kad kore dobiju smeđu boju. Izvadite koru zajedno sa papirom, pa stavite na mokru krpu i prebacite ivice krpe preko ivica kore. Ostavite pet minuta tako da odstoji, pa skinite krpu i uvijte koru u rolat zajedno sa papirom i ostavite da se ohladi.

Pomiješajte sir, pavlaku i majonezu, krastavčiće sitno isjeckajte i izrendajte jaje. Odmotajte koru, pa namažite smjesu od sira i pavlake – pola smjese, a preko stavite jaje.

Preko jaja stavite šunkaricu, pa ostatak smjese od pavlake i sira, pa preko krastavce. Umotajte sve zajedno i cijeli rolat stavite na suhu krpu, umotajte i stegnite, pa stavite u frižider sat vremena.

 

 

sarajke.com