Slavlje Bidenovih pristalica na ulicama širom Amerike, okupljaju se i Trumpovi glasači

Biden slavlje
Po objavi da je demokrata Joe Biden novi američki predsjednik uslijedilo je veliko slavlje njegovih pristalica. Brojni su oni koji su odlučili izbor Bidena proslaviti na ulicama. No, na ulicama su i pristalice Donalda Trumpa. Bidenove pristalice su izašle i na ulice velikih gradova među kojima je i New York.

 

Primjetno je da mnogi od njih nose američke zastave, kao i transparente na kojima ispisano Joe Biden i Kamala Harris, novoizabrana potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država.

 

Na ulicama su se okupile i pristalice dosadašnjeg republikanskog kandidata za predsjednika i dosadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa. Sukoba između Bidenovih i Trumpovih pristalica još nije bilo.

 

Podsjećamo, nedugo nakon što su okončani izbori veći broj građana, Trumpovih protivnika je počelo protestovati. Bili su okupljeni i ispred Bijele kuće. Trump je u međuvremenu pozvao svoje pristalice da čak spriječe brojanje glasova.

Nakon što je danas objavljeno da je Biden novi predsjednik, Trump je poručio da ne prihvata izborni rezultat i da je "daleko od toga da je gotovo".