Slavni kuhar zbog loše recenzije veganima zabranio ulazak u svoj restoran

kuhar
John Mountain, slavni kuhar rođen u Velikoj Britaniji koji ima restoran Fyre u Perthu u Australiji, objavio je na Facebooku obavijest koja glasi ovako: "Nažalost, svim je veganima sada zabranjen ulaz u Fyre (zbog mentalnih zdravstvenih razloga). Zahvaljujemo na razumijevanju".

 

Poludio je jer se jedna veganka požalila na hranu i cijenu, a njen komentar zapalio je internet, odnosno došlo je do prepucavanja ljudi koji jedu meso i onih koji izbjegavaju sve što je životinjskog porijekla. 

Prisjetio se kako je sve počelo

"Mlada djevojka mi se obratila i rekla da dolazi u restoran, i pitala me ima li veganskih opcija. To mi je bio jedini nedostatak. Rekao sam da ću joj ugoditi, da imamo njoke, povrće... i to je to.

Te subote zaboravio sam na zahtjev te žene jer sam bio zauzet pripremama za privatnu zabavu", rekao je i priznao da "sous chef" (njegov zamjenik u kuhinji) nije bio sretan te večeri i još ga je prekorio što mu je to zaboravio reći, za gošću veganku jer bi joj on pripremio nešto fino.

Drugi dan djevojka se požalila

"Moja jedina opcija bilo je jelo s povrćem. Bilo je u redu, ali ne tako zasitno.

I bila sam šokirana kad sam vidjela da stoji 32 dolara (skoro 30 eura)", napisala je u svojoj pritužbi putem izravne poruke na Facebooku i nastavila:

"Mislim da je u današnje vrijeme nevjerojatno važno da restorani mogu primiti sve goste, a to što vi ne možete imati stvarna jela na biljnoj bazi samo pokazuje vaše nedostatke kao kuhara. Nadam se da ću vidjeti neka poboljšanja u vašem jelovniku jer već neko vrijeme živim u Connollyju i vidjela sam mnoge restorane koji dolaze i odlaze iz te zgrade, a nijedan ne potraje. Ako ne idete u korak s vremenom, ne vjerujem da će vaš restoran biti onaj koji će potrajati."

Ova poruka je čini se chefa Johna Mountaina baš pogodila. Najprije je napisao da su vegani i vegetarijanci "vrlo mala manjina, posebno u sjevernom predgrađu" pa nastavio: 

"Hvala na vašoj negativnoj recenziji. Slobodno podijelite svoje usr... iskustvo i veselim se što se više nećemo vidjeti. Ti i svi tvoji prijatelji vegani možete otići i uživati u svojim jelima na nekom drugom mjestu... Ako se vi lijepi vegani želite udružiti i uništiti moj posao, onda sretno, nastavite, da vidimo što moji kupci misle. Od sada je SVIM veganima zabranjen pristup mom restoranu. Hvala vam na vašoj odvratnoj recenziji i uživajte u Currambineu."

Razvila se rasprava i ocjenjivanje na Google recenzijama, jedni ga podržavaju, drugi ne. Jedni su kliktali pet zvjezdica jer su vrlo zadovoljni, drugi jednu bez objašnjenja zašto, a njemu kao da je dosta svega. Rekao je da negativne kritike doista štete poslu.

U jednoj je recenziji netko napisao: "U današnjem društvu potražnja za veganskim opcijama je u porastu. Pružanje veganskih opcija nije samo ključno za zadovoljavanje individualnih prehrambenih preferencija, već također predstavlja priliku za tvrtke da ciljaju na šire tržište i povećaju svoje prihode."

Mnogi su mu počeli davati loše ocjene iako nikad nisu bili u restoranu ni probali njegovu hranu, samo da mu napakoste.

"Evo, pogledajte, svih deset recenzija s jednom zvjezdicom", prokomentarisao je i nastavio:

"Nažalost, ne brinemo previše za vegane, iako sam pristajao zadovoljiti potrebe takvih naših kupaca. Ali, te sam večeri imao veliki catering na otvorenom. Dotična veganka odlučila je biti vrlo osobna o mojim "nesposobnostima" kao kuhara i zbog toga sam malo nepristojno odgovorio na njezin komentar", rekao je kad se smirio.

"Bože, pa svakodnevno dajem sve od sebe kako bih promijenio jelovnik da bi odgovarao zahtjevima ljudi. No, kad mi kažu da ću propasti jer ne brinem za vegane, onda smo gotovi", dodao je.

Mnogi su stali na njegovu stranu i zamjeraju pojedincima što koriste "lažne recenzije" kako bi mu naštetili.

"Zaljubljenik sam u hranu i posebno mi se sviđa činjenica da jelovnik ne gubi prostor na veganske opcije", prokomentarisao je neko.

"Pokušaji uništavanja nečije kompanije lažnim recenzijama su odvratni, jer ne samo da nanosiš štetu vlasnicima, već i uglednim ljudima koji tamo rade i pokušavaju zaraditi za život kako bi osigurali svoje porodice. Nadam se da možete dogovoriti uklanjanje svih ovih lažnih recenzija s Googlea", napisao je neko drugi.

 

FOTO

FOTO

FOTO