Snijeg otežava saobraćaj: Evidentirano slijetanje automobilom s puta na području Cazina

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -6 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom padu i iznosi 87,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata jednu intervenciju.

Do saobraćajne nesreće došlo je na lokalnom putu u naselju Bajramovići oko 19:30 sati. U nesreći je učestvovalo 1 m/v, koje je sletilo s puta. Na vozilu je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 67  pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je zbog mjestimično intenzivnih sniježnih padavina i niskih temperatura otežano saobraćanje na većini puteva u našoj zemlji. Izuzetak su putevi na jugu gdje se saobraća po suhom kolovozu, ali ovdje upozoravaju na povremeno jače udare vjetra.

Na dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda, zbog čega teretna vozila na ovim dionicama trebaju koristiti lance. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snježnih padavina i jakog vjetra zabranjen je saobraćaj za sva vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjeno je saobraćanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.