Slovenija planira produžiti ogradu za zaštitu od migranata prema Hrvatskoj

.
Slovenija će produžiti ogradu na granici s Hrvatskom, namijenjenu onemogućavanju ilegalnih migracija, najavio je u srijedu ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs.prilikom posjete Savinjskoj regiji.

Hojs je pogledao stanje na granici s Hrvatskom i kako se ona kontrolira te najavio postavljanje još nekoliko desetaka kilometara protumigrantske ograde. Ona se od velike migracijske krize 2015-2016., kad je Slovenija počela postavljati bodljikavu žicu, do sada već protegnula na više od polovice dužine međusobne granice dviju država, piše HRT.

Prema obavještajnim podacima, nema naznaka većeg migrantskog vala iz Afganistana nakon što su tu zemlju preuzeli talibani. Hojs je istaknuo i da će Europa pomagati samo onima kojima je pomoć stvarno potrebna, a to su ranjive skupine, žene i djeca.

Žičanu ogradu na granici s Hrvatskom, na početku velikog migrantskog vala iz Sirije 2015.-2016., počela je postavljati nekadašnja vlada Mire Cerara, a do sada se žica nalazi na više od 200 kilometara njene dužine.

Foto: Slovenska policija